За първи път от 118 години кладенчето в църквата Света

...
За първи път от 118 години кладенчето в църквата Света
Коментари Харесай

За първи път от 118 години кладенчето в църквата „Света Неделя“ в Докатичево се е напълни с вода

За първи път от 118 години кладенчето в църквата " Света Неделя " в симитлийското село Докатичево се е напълнило с вода, оповестиха от пресцентъра на Община Симитли. За последно кладенчето се е пълнило през 1903 година, допълват от там.

Храмът в Докатичево е осветлен на днешния ден, в който почитаме Света Параскева, наричана още Петка Българска. Затова и поданици на селото и хора, чийто корени са свързани с Докатичево, се събират на Петковден в църквата " Света Неделя ". Тази заран локалните хора са видели, че кладенчето, което се намира под иконата на Света Петка, е цялостно с вода.

Петковден е един от почитаните празници в община Симитли. Днес в църквите в Тросково и Полена, наречени на светицата, са отслужени литургии. В Полена, с изключение на храмов празник, през днешния ден означават и празника на селото. Тази година поради усложнената епидемиологична конюнктура и възходящите случаи на COVID-19 са анулирани всички събития, свързани с празника, като се изключи празничните литургии, които са се провели при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР