За първи път НДК е домакин на едно от най-големите

...
За първи път НДК е домакин на едно от най-големите
Коментари Харесай

НДК става домакин на Международно трианале на сценичния плакат

За първи път НДК е хазаин на едно от най-големите и авторитетни интернационалните художествени изложби - Триенале на театралния афиш. Тази година следва деветото му издание. То е основано преди 25 години от Божидар Икономов, Божидар Йонов и Албена Спасова.

659 плаката на създатели от 30 страни ще бъдат ситуирани във фоайетата на НДК сред 6 и 24 ноември.

Колекцията на 9-тото издание ще показа най-хубавото от сферата на плаката през последните три години, а специфичната тематика - „ Арт фестивали " - ще показа плакати, отдадени на разнообразни фестивали от обичайни и пробни театрални форми - за писмено, игрално и анимационно кино, плакати на фестивали за класическа и модерна музика - джаз, опера, хорово пеене и мн. други

Ще се откроят няколко забавни експозиции като изложбата на членовете на интернационалното жури (Лекс Древински - Германия; Радован Йенко - Словения; Агнешка Жемишевска - Полша; Божидар Йонов - България), която дружно с плакатите в памет на Божидар Икономов ще бъде експонирана във фоайето пред Театър Азарян. Ценителите на образното изкуство също по този начин ще могат да видят плакатите от последните 9 издания на фамозния Холандски фестивал.

9-тото Международно триенале ще повдигне завесата на протичащото се в последните години на българската и международна културна сцена. Плакатите от разнообразни арт събития на интернационално равнище ще основат неповторима образна среда, изпълнена с провокации и упования, потапяйки феновете на изкуството във ферия от цветове.

Входът за гости е свободен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР