За първи път на толкова висок форум на ДПС словото

...
За първи път на толкова висок форум на ДПС словото
Коментари Харесай

Журналистът Илхан Андай: Ердоган даде неформалното начало на изборите в България

" За първи път на толкоз висок конгрес на Движение за права и свободи словото на Доган е с второстепенна значителност, тъй като №1 е обръщението на Ердоган ". Това сподели пред БНР журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай, разяснявайки Десетата национална конференция на Движението за права и свободи, която се организира на 12 декември.

По думите на журналиста турския президент Реджеп Тайип Ердоган е адресирал обръщението си както към гласоподавателите на Движение за права и свободи, по този начин и към Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ, само че и към Бойко Борисов:

" В думите му имаше доста въпроси за домашно всички политически играчи в България, без изключение ".

Андай разяснява какво значи " удивлението ", че познатият от сцената на международните водачи Ердоган е отделил от времето си за " дребната етническа партия в България ":

" Докато всички у нас разясняват по кое време да бъдат изборите и дали да се отсрочат поради пандемията, Ердоган даде неофициалното начало на предизборната акция. В ГЕРБ следва да стартират серия от семинари по какъв начин се печелят избори в смесените райони ".

Според Илхан Андай на дневен ред е въпросът на кого повече приляга Карадайъ за вицепремиер - на Българска социалистическа партия или на ГЕРБ: " Разбира се, изборът на Ердоган е Бойко Борисов ".

Журналистът беше безапелационен, че Движение за права и свободи не може без корпоративен избор и предвижда, че присъединяване им във властта ще зависи от това дали ще съумеят да завоюват 400 хиляди гласа на идните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР