„За първи път ми искат подкуп. Не бих дал и

...
„За първи път ми искат подкуп. Не бих дал и
Коментари Харесай

Бизнесменът Ваклин за искания подкуп от Иванчева: Гледаше ме многозначително като лош катаджия и пита – ще пишем ли?

„ За първи път ми желаят рушвет. Не бих дал и 200 лева на катаджия. А диалозите с Иванчева бяха като с неприятен катаджия, който те гледа многозначително и пита – ще пишем ли? Няколко пъти ми не помни името, постара се да ми унижи оптимално. Затова се свързах с проверяващите “. Това съобщи пред публицисти Александър Ваклин откакто профилираният съд отсрочи делото за рушвет против някогашния кмет на Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров, оповестява " Труд ".

„ Дадох парите на Дюлгеров половин час преди арестите. За подкупа съм приказвал единствено с него, а той ми съобщи изискванията на Иванчева. Каза ми, че от парите за себе си няма да вземе нищо. Свърза се с Иванчева по вайбър и предадох сумата “, добави Ваклин.

Той призна, че действително не е имал никакви гаранции, че подкупът ще стигне до Иванчева и Дюлгеров няма да ги прибере единствено за себе си. На въпрос какви ограничения е подхванал преди да даде парите, с цел да бъде придвижена преписката му по легален ред, Ваклин сподели, че завел дело в административния съд, само че не дочакал решението.

Подавал и тъжби в Столичния общински съвет, само че и там не съумели да решат казуса му, а функционалностите на общината съгласно него били куриерски. Ваклин съпостави СОС с „ пощенска кутия “ за документи и тъжби, по които няма никакво придвижване.

„ Тя направи точна сметка на бизнеса ми и сподели, че не сме дали, с цел да получим “, твърди още строителният бизнесмен. На днешното си съвещание Специализираният углавен съд отсрочи разглеждането на молбата на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева да излезе от пандиза в Сливен и да бъде освободена с по-лека мярка за неотклонение. Причината е, че една от експертизите към момента не е направена.

Магистратите бяха назначили съдебно-психологична и психиатрична и през днешния ден движимостите лица бяха в залата. Другата обаче – съдебно-ендокринологич на към момента не е подготвена. Съдия Иво Хинов евентуално ще се произнесе на идващото съвещание на 13 септември, за когато бе отсрочено и разглеждането на делото всъщност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР