За първи път малките хора в България ще имат собствен

...
За първи път малките хора в България ще имат собствен
Коментари Харесай

За първи път малките хора у нас ще имат център за рехабилитация и подкрепа

За първи път дребните хора в България ще имат личен център. В него те ще получават рехабилитация, психическа и обществена поддръжка. Със своя опит дребните хора ще оказват помощ и на родители, които имат деца с невисок растеж.

Над 200 са хората у нас, на които природата е дала невисок растеж, само че огромни сърца, с цел да се оправят с ежедневните компликации. След дълго отсрочване през тази есен те ще се снабдят със личен център, откакто Столичният общински съвет реши да им даде постройката на някогашния тубдиспансер на улица „ Свети Кирил и Методий ”. В него всичко ще е съобразено с потребностите на хората с невисок растеж. От съвещания с ортопеди и неврохирурзи, до ателиета за трудова терапия.
Светослав Чернев, ръководител на Национална организация „ Малки български хора ”: В този Център екипът ще организира рехабилитация и психическа поддръжка, обществена работа. Също по този начин този център ще има кол-център, който от време на време ще реализира връзка с всички членове, ще се интересува от техните проблеми, ще дава препоръки за решаването им.
Центърът ще разполага и с леглова база, както и с видео конферентна връзка с останалите два такива европейски центъра, които са в Германия и Испания.
Светослав Чернев, ръководител на Национална организация „ Малки български хора ”: Ние когато имаме проблем, който не можем да решим, точно посредством тази видео конферентна връзка ще желаеме помощ за разнообразни извършения и рехабилитационни способи.
Малките хора ще оказват помощ и на родителите на деца с невисок растеж, показвайки им света през своите очи, с цел да могат да бъдат признати по-лесно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР