За първи път корейският производител Kia се нареди начело в

...
За първи път корейският производител Kia се нареди начело в
Коментари Харесай

Kia оглави популярна класация за надеждност за първи път в историята

За първи път корейският производител Kia се подреди отпред в годишната ранглиста на J. D. Power в Съединени американски щати, която класира автомобилните марки по надеждност през първите три години след производството им. Три корейски марката заемат първите четири места в класацията.

Kia, която предходната година бе трета, води със 145 казуса на 100 автомобила. Buick на General Motors се изкачва на втора позиция, откакто предходната година бе пета. Hyundai е на трето място, а Genesis (част от групата на Hyundai-Kia) е четвърта и първа след първокласните марки.

Дейвид Амодео, шеф в J. D. Power, показва пред Automotive News, че корейските марки интензивно работят по възстановяване на надеждността на моделите — нещо, което не бе мощ на производителите от Корея в предишното.

Tesla, която бе включена в миналогодишното издание и се показа незадоволително, не намира място тази година, защото не е разрешила на J. D. Power да организира допитване до притежатели в 15 основни щата.

В класацията на 5-то и 6-то място влизат още Toyota и Lexus, чиято надежност е добре позната. Първият европейски бранд в класацията е Porsche, на 7-ма позиция. Mini и BMW също се подреждат в първата половина с по-малко проблеми от междинните.

По-проблемни от междинното са тригодишните Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Alfa Romeo и Volvo.

Корейските марки стартират да притеглят вниманието и на европейските консуматори, като през предходната година Hyundai и Kia бележат по над 20 % растеж на продажбите в Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР