За първи път и Швеция е готова да въведе зелен

...
За първи път и Швеция е готова да въведе зелен
Коментари Харесай

За първи път и Швеция е готова да въведе зелен сертификат

За първи път и Швеция е подготвена да вкара зелен документ поради скока на инфектираните с Covid-19 на европейския континент. Сертификатът ще се изисква от 1 декември за събития на закрито с повече от 100 души, разгласи шведското държавно управление през вчерашния ден, 17 ноември. Въпреки че сега Швеция записва малко случаи за разлика от други европейски страни, страната " не е изолирана от останалия свят ", акцентира министърът на опазването на здравето Лена Халенгрен, осведоми Le Figaro.

Също по този начин скандинавската страна, която бе решила от 1 ноември да не тества повече хората с цялостен имунизационен курс даже при съществуване на признаци, ще анулира това решение, което провокира по-рано рецензии.
Критикуваха Швеция за първичното отношение към пандемията
Първоначалният отговор на Швеция на пандемията от COVID-19 е бил " непълен " и " просрочен ", със обилни пропуски в тестването и прочие..

Въпреки всичко зеленият документ в Швеция ще има особености. Сертификатът обаче няма да се изисква за младите шведи като управляващите към момента се двоумят дали прагът да е 16 или 18 години.

Също по този начин зеленият документ не се планува да бъде със наложителен темперамент. Организаторите на събития, които ползват мярката, ще бъдат освободени от други ограничавания, разясниха от държавното управление. Но уредник на събитие с повече от 100 души, който не я приложи, ще бъде изправен пред по-строги ограничения. За момента мярката няма да важи за заведенията за хранене и питейните заведения.

Швеция се открои в пандемията като страната отказала да ползва насилствени ограничения. Стратегията й за справяне със здравната рецесия бе учредена само на рекомендации и с доста лимитирано потребление на защитни маски на публични места.

Швеция даже отстрани съвсем всички анти-Covid ограничавания в края на септември, защото имунизационната акция в страната напредна сполучливо. В момента Швеция има заболеваемост от 85,8 случая на 100 000 души през последните 14 дни, съгласно Световната здравна организация - едно от най-ниските равнища в Европа и надалеч зад нейните съседи Дания и Норвегия, които сега записват огромен скок в броя инфектирани.
В Швеция махат съвсем всички коронавирусни ограничавания
От през днешния ден Швеция анулира съвсем всички ограничавания, въведени по отношение на пандемията от ковид, заяви шведската телевизия SVT. Отпада...

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР