За първи път хора с творчески професии ще летят до

...
За първи път хора с творчески професии ще летят до
Коментари Харесай

Актриса излита в космоса на 5 октомври


За първи път хора с креативен специалности ще летят до Международната галактическа станция
(снимка: Роскосмос / НАСА / МКС)

Държавната корпорация Роскосмос дефинира времето за изстрелване на пилотирания галактически транспортен съд „ Союз МС-19 ” по програмата на Международната галактическа станция (МКС). На борда ще летят кино звезди.

Следващата експедиция ще излезе в орбита през есента на тази година, заяви. За първи път главният и аварийният екип включват хора с креативен специалности – представители на снимачния екип на игралния филм „ Предизвикателство ”.

По-специално, главният екип включва актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко, до момента в който в състава на аварийния екип влизат актрисата Алена Мордовина и оператора Алексей Дудин. Те ще бъдат съпроводени от професионалните космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев.
още по тематиката
Изстрелването на галактическия транспортен съд „ Союз МС-19 ” е планувано за 5 октомври в 11:55 часа московско време от космодрома Байконур благодарение на ракета-носител „ Союз-2.1а ”.

В сходство с графика, на 17 октомври Юлия Пересилд и Клим Шипенко ще се върнат на Земята с кораба „ Союз МС-18 ” дружно с космонавта Олег Новицки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР