За първи път фестивалът One Dance Week ще предложи танцов

...
За първи път фестивалът One Dance Week ще предложи танцов
Коментари Харесай

Италианка идва със спектакъл 18+ на One Dance Week

За първи път фестивалът One Dance Week ще предложи танцов театър, който е систематизиран като 18+. В него ще забележим еротичното осъществяване на италианката Луна Ченере. Тя излиза на сцената без никакви облекла и безусловно танцува в сенките.

Тя показв а „ Свободни стъпки ” , който ще бъде игран на 3 октомври в Двореца на културата „ Борис Христов ”.

Над 1 милион лв. ще коства новото издание на One Dance Week , което стартира на 20 септември и ще продължи до 19 октомври. 250 хиляди от тях са предоставени от фондация „ Пловдив 201 9 ”, а още толкоз идват от фондация „ Едно ” на Асен Асенов .

„ Преди три години разполагахме с 600 000 лев а. През 2017 и 2018 година вложихме по-малко във фестивала, с цел да ни останат за значимата 2019 ”, изясни Асенов.

Останалият над половин милион е събран от частни спонсор и, както и от министерствата на културата на Чехия, Тайван, Австралия, Канада и Тайван .

Голяма част от средствата отиват за възнаграждения на изпълнителите и за тяхното настаняване.

То няма да е в хотел „ Империал ”, а на други места , увери Асенов.

Този път ще забележим 22 спектакъла от 14 страни . За първа година в Пловдив идват реализатори от Австралия и Индонезия .

„ Спектаклите са ориентирани към друг вид аудитории. Така за хората, които обичат класическите осъществявания, сме подготвили „ Кармина Бурана ” в осъществяване на унгарската Сагерска компания за актуален танц.

За фамилиите с деца е австралийският акробатичен цирк „ A Simple Space ” .

„ Това е една от най-търсените циркови компании в света ”, сподели организаторката на фестивала Елиана Лилова. Австралийците съвсем не докосвали земята.

Голямата звезда на т​азгодишния фестивал обаче е израелката танцьорка Шарон Еял . Според Асенов тя едвам намерила един свободен ден в програмата си, с цел да пристигна в Пловдив на 5 октомври. Еял залага на новия танцов език „ Гага ”. Тя е в топ 3 на най-известните танцьори.

Няма да се разминем без политически спектакли. Такъв е „ Под небето ниско ” на сириеца Уаел Али, който е финансиран от Брюксел. Другата „ сирийска история ” е „ Добре пристигнали ” на полякинята Аурора Лубос. Тя подлага на критика полското държавно управление, което отхвърли да приема имигранти от Сирия. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР