За първи път Европа има толкова масиран инструмент, пакет за

...
За първи път Европа има толкова масиран инструмент, пакет за
Коментари Харесай

Станишев: Ако изпуснем шанса за модернизация на икономиката, ще затвърди България на дъното

За първи път Европа има толкоз масиран инструмент, пакет за икономическа поддръжка в тази тежка рецесия. Това съобщи пред БНР водачът на Партията на европейските социалисти. Огромен е ресурсът на Европейския съюз от идващото потомство, както се назовава възстановителният пакет – близо 750 милиарда евро, посочи той.

По думите на Станишев дружно с постоянните фондове по многогодишната финансова рамка на Съюза, на България й следва в идващите 7 години да усвои 30 милиарда евро, „ какъвто запас не сме имали наличен в никакъв случай “. Председателят на Партията на европейските социалисти е на мнение, че страната ни по-скоро би трябвало да показа националния си проект за възобновяване.
 Сергей Станишев: Забавянето на имунизационната акция в България е отговорност на държавното управление Сергей Станишев: Забавянето на имунизационната акция в България е отговорност на държавното управление
" Необходима е цялостна разяснителна акция на Европейска комисия за това какво е реализирано, какъв ще бъде графикът и по кое време хората могат да чакат те...

„ Сега сме в доста огромен недостиг от време, по тази причина би трябвало да се форсира оптимално работата. Аз се надявам, че още преди образуване на идващото държавно управление, служебното може да внесе този проект. “ Оптимистичният вид е да имаме утвърден проект наесен, само че добре е това да бъде ранната есен, а не зимата, разясни Станишев. „ Ако изпуснем шанса за рационализация на стопанската система, това ще бъде доста тежко като последствия за България, тъй като ще затвърди България на дъното “, безапелационен бе той. 

Трябва да бъдем доста рационални в изразходването на тези пари и това да не се трансформира в нормалната българска процедура – „ има едни пари, дайте да ги усвоим, пък по какъв начин ще подействат на стопанската система, не е изключително значимо “, безапелационен е Станишев. След конференцията „ Смелост за Европа “, която събра европейските социалисти в Берлин, ръководителят на ПЕС Сергей Станишев счита, че срещата е съумяла да промени метода на мислене по основни политики на европейско равнище. „ Имаме съображение да кажем, че това, което свършихме за последната година, е доста сериозен прогрес във възобновяване на обществена Европа “, сподели още водачът на ПЕС.

Станишев показа, че е имал терзания дали в икономическата рецесия, последвала пандемията, Европа няма да сгреши в икономическия си отговор. „ И се борихме извънредно доста да не се допусне повтаряне от политиката на 2008-2009-2010-а – на остеритет, на ограничение на обществени разноски, на обществени разноски. Сега се реализира тъкмо противоположното “, добави Станишев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР