За първи път действащ български премиер в най-новата история на

...
За първи път действащ български премиер в най-новата история на
Коментари Харесай

Близо 20 часа ще пътува премиерът за снимката със Зеленский

За първи път настоящ български министър председател в най-новата история на България ще се вози в нощен трен, само че това е цената за фотография онлайн на Кирил Петков с украинския президент Владимир Зеленский, оповестява Клуб Z.

Дали с изключение на фотографията домакините ще получат и оръжие евентуално няма да схванат по време на визитата, защото съдружният съвет отсрочи вземането на решение. Но не и пътуването, което ще стартира на следващия ден в късния следобяд, след постоянното държавно съвещание.

Полско летище " Жешов-Яшонка " на следващия ден ще одобри последния си полет за деня в 18,33 ч локално време (19,33 ч българско). Това ще е военнотранспортен аероплан " Спартан " на българските Военновъздушни сили, сочат данните на " Флайт радар ".

 

 

Не е ясно за какво министър председателят е предпочел военния аероплан, който е много по-бавен и с по-неудобни седалки от държавния ербъс (но за сметка на това харчещ също толкоз солидно керосин) - евентуално с цел да свикне към неудобствата на цялото пътешестване.

 

Самолетът има модули за пасажери и там могат да се инсталират умерено седалки за най-малко 16 души, които обаче не се накланят обратно, нито са необятни като ВИП салона на държавния ербъс. Тъй като кабината на самолета не е шумоизолирана, на пасажерите се оферират слушалки.

 

Часът на политане от София според полетния проект е в 17 ч.

След кацане, където ще бъде посрещнат от българския дипломат във Варшава Маргарита Ганева, министър председателят ще има време да вечеря, след което да премине с коли в Украйна и да се качи на нощен трен за Киев.

Не е ясно дали домакините ще дават специфичен трен или обособен вагон за българската делегация.

Към момента единствено един от трите нощни влака по маршрута Лвов - Киев разполага със спални вагони, като единият от тях е съвсем целият запазен (пет от девет купета), което е необичайно поради дребното пътуващи в посока украинската столица.

 

Цената за близо 8-часовото пътешестване по разписание в спален вагон (обикновено влаковете закъсняват) е еквивалентът на 32 български лв..

 
Вероятно ще бъдат взети спомагателни ограничения за сигурност по време на пътуването на българския министър председател. 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР