За първи път част от хотелите предлагат в своите Коледни

...
За първи път част от хотелите предлагат в своите Коледни
Коментари Харесай

Празнично: Хотелите у нас предлагат бърз тест за COVID-19

За първи път част от хотелите оферират в своите Коледни и Новогодишни пакети безвъзмездни бързи проби за ковид и за гостите, и за личния състав, с цел да подсигуряват безвредните условия, оповестяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), която е единствен пълновръстен член на европейската организация за България.
Има и други новаторски оферти като ъгъл за хранене и коледна декорация по стаите, както и помощ от преподавател за децата, които са на отдалечено образование.
Тази година най-масовата процедура е резервациите за празничните дати да се вършат без да се събира капаро. Но по този начин до последния миг няма да има изясненост каква ще е заетостта на хотелската база, разясняват от БХРА. Допълнителна компликация са рестриктивните мерки за работа на заведенията за хранене в хотелите на 50% от местата на фона на високите цени за празничните стратегии.
Браншът ще би трябвало да реши и по какъв начин да съблюдава условието за "вечерен час " и да спре посрещането на 2021 година два часа преди нейното настъпване, разясняват още от БХРА. По думите им в още по-тежка обстановка са заведенията отвън местата за настаняване, които бяха затворени през един от най-силните месеци от годината, а ще пропуснат и Коледа и Нова година, когато всекидневно имат най-вече клиенти и облаги.
Единственият потребен ход за част от тях са кетъринг услугите и доставките на храна до домове и офиси. Пандемията даде подтик на този сегмент от пазара, само че не всички компании дават отговор на условията и могат да се включат в тази пазарна ниша, разясняват от БХРА.
Според тях измежду най-лошите резултати от по този начин въведените ограничения е опълчването вътре в сектора, тъй като неизбежно поражда въпросът каква е разликата сред заведенията за хранене в хотелите и отвън тях и за какво едните въпреки всичко ще имат опцията да работят, а другите остават изцяло затворени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР