За първи път бразилският национален отбор по футбол ще излезе

...
За първи път бразилският национален отбор по футбол ще излезе
Коментари Харесай

Бразилия ще играе за пръв път в историята си с черен екип в знак на протест

За първи път бразилският народен тим по футбол ще излезе на терена не в обичайния си екип в цветовете на националния байрак, а с черни тениски, протестирайки по този метод против деянията на расизъм, оповестява вестник " Глобо ".

С черни фланелки със златни номера футболистите ще излязат на терена в идния мач против Гвинея, който ще се организира на 17 юни в Барселона. Очаква се в мача да взе участие и Винисиус Жуниор с номер 20, който е обект на расистки офанзиви в последните месеци с клубния отбор тим Реал Мадрид.

Според изданието, след първото полувреме петкратните международни първенци ще сменят черните си тениски с обичайните жълти.

На 21 май бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор стана жертва на расистки обиди от почитатели по време на гостуването на Валенсия. След мача Реал сезира испанската прокуратура с искане за следствие, а по-късно испанската полиция  задържала трима души, които са упрекнати в расистки обиди против бразилския нападател.

Винисиус беше подсилен от Бразилската футболна конфедерация, от президента на ФИФА Джани Инфантино, а Реал Мадрид и Валенсия осъдиха държанието на почитателите. Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва прикани ФИФА да вземе ограничения против расизма.

Междувременно Бразилия продължава да не се отхвърля от желанието си да направи Карло Анчелоти селекционер на националния тим по футбол, а президентът на локалната федерация Еналдо Родригес съобщи, че ще употребява другарските мачове на отбора в Европа, с цел да приказва с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

" Той остава проект “А ” и след пътуването на тима в Европа можем да имаме по-голяма изясненост ", сподели Родригес на конференция в Рио де Жанейро. " Пътуването ще бъде доста значимо за нас да решим кой ще бъде бъдещият треньор. Възнамерявам да приказвам с Анчелоти и с президента на Реал Мадрид. Едва по-късно ще може да се каже дали ще се случи или не ”.

Привличането на Анчелоти ще е предизвикателство, защото италианецът има контракт с Реал до 2024 година и планувана сериозна наказателна клауза при авансово преустановяване на договора. Бразилия ще играе против Гвинея в Испания на 17 юни и против Сенегал в Лисабон (Португалия) три дни по-късно.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР