За първи път библейски пасаж от великденската служба на папата

...
За първи път библейски пасаж от великденската служба на папата
Коментари Харесай

Българският език прозвуча във Ватикана с политически оттенък

За първи път древен откъс от великденската работа на папата беше прочетен на български език. Българско семейство пък бе в групата за литургични блага по време службата.

В предаваната по целия свят работа, която управлява папа Франциск, имаше пет послания към християните. Те бяха прочетени на 5 разнообразни езика. Българският откъс беше посланието на престола в Рим към управниците по света. Димитър Ганчев, началник на българската секция на Радио Ватикана, имаше достойнството да прочете посланието към международния политически хайлайф и то - на български.

" Във всяка една литургия има молитва, в която църквата показва посредством няколко миряни желанията си. Бяхме петима души на тази литургия, преди мен имаше китайка, украинка, арабско момче ", разяснява пред Нова тв ръководителят на българската секция на Радио " Ватикана " Димитър Ганчев.

" Това, което прочетох, по-скоро беше политическа покана. Това може би буди неразбиране, само че в случай че погледнем пасхалното обръщение на папата, ¾ от него беше отдадено на политиката. В началото на годината папата разгласи Световния ден на мира, в който се акцентира тясната връзка сред църквата и политиката. Самото обръщение е озаглавено " Добрата политика в работа на мира ". В този подтекст се поставя и тази молитва за папата ", изясни още Ганчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР