За първи път България може да има представител на Параолимпийските

...
За първи път България може да има представител на Параолимпийските
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта отпусна средства за подготовка за квалификационен олимпийски цикъл на Зоя Чавдарова

За първи път България може да има представител на Параолимпийските игри за тенис в инвалидни колички. Това може да стане на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Нашата състезателка в инвалидна количка Зоя Чавдарова, която тренира във Варна в Търговска колегия " Велто " има шансове да покрие критериите за класиране.

През 2018 година БФТ финансира пет интернационалните надпревари на Зоя, а Министерството на младежта и спорта обезпечи част от средствата за закупуването на нова спортна количка, която беше връчена персонално от министър Красен Кралев.

Благодарение на фондация " За теб " нашата състезателка отпътува на подготовка в Холандия за два месеца, където ще се приготвя за квалификациите за Световно отборно състезание за хора в инвалидни колички, което ще се организира в Португалия през месец април 2019 година Благодарение на финансирането на Зоя от страна на Министерството, българката ще вземе присъединяване с изключение на в Португалия и на още шест надпревари от календара на ITF Wheelchair 2019 година.

Финансиране беше утвърдено и за хора в неравностойно състояние, които упражняват в свободното си време. Тренировки се организират годишно в Троян, Варна, София, Пловдив и Благоевград.

През месец февруари на Sofia Open, в зала " Арена Армеец ", уредниците осигуриха за нея и останалите тенисисти в инвалидни колички да създадат показателен мач с някои от състезателите от съществена скица на шампионата.
 Турнир по тенис в колички през Европейската седмица на спорта #BeActive
Турнир по тенис в колички през Европейската седмица на спорта #BeActive

Зам.-министър Стоян Андонов показа Европейската нощ на спорта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР