За първи път - българчета в разговор с Космоса. В

...
За първи път - българчета в разговор с Космоса. В
Коментари Харесай

Какви въпроси зададоха българските деца на астронавтите от МКС?

За първи път - българчета в диалог с Космоса. В 18 часа децата задаваха въпроси на двама от астронавтите на Международната станция.

Станцията стартира да се строи през 1998 година и тежи 420 тона. Тя се движи със междинна скорост близо 30 хиляди км в час. А aстронавтите, които работят и живеят там, изживяват 16 изгрева и залеза всеки ден.

- Здравейте споделям се София и съм от София на 7 години съм и въпросът ми е какво бихте донесли от Космоса като подарък за едно дете?

- Ако има дете в Космоса, аз бих му дал бастун, с цел да може да върви по-стабилно.

Така стартира видеовръзката, за която НАСА избра 32 деца от над 200, декларирали предпочитание.

„ Почувствах се сносно, тъй като вложих много труд в този план. Въпросът ми беше север, запад, изток, юг са употребявани за навигация, както и надморските височини за Земята, само че в действителност за какво те са лимитирани към Земята, какво се употребява за Космоса? “, споделя Симеон Момаков, възпитаник.

Целта на плана е да разпали въображението на децата към Космоса. А главното обръщение е да мечтаят самоуверено.

„ Защо не и напълно скоро да изпратим и третия български космонавт в Космоса “, допусна Стефани Величкова, която е част от екипа на Атлантически клуб България.

В „ София Тех Парк “ през целия ден имаше презентации, работилници, лаборатории за колонизирането на Марс, галактическата храна и доста други.

Опита си в галактически лагер на НАСА описа Татяна.

„ Средата, в която те потапят, е изцяло същинска, тренажорите са в действителни размери, симулаторите също “, споделя Татяна Иванова, участник в галактически лагер на НАСА в Турция и Съединени американски щати.

В работилниците през днешния ден като доброволци се включиха и спечелили в предходни състезания на НАСА. А церемонията приветстваха първия български космонавт Георги Иванов, посланика на Съединените щати у нас Херо Мустафа и президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР