За първи път Апелативен съд-Пловдив разгледа дела, образувани по жалби

...
За първи път Апелативен съд-Пловдив разгледа дела, образувани по жалби
Коментари Харесай

По Скайп: Пловдивски съдии оставиха в ареста двама души

За първи път Апелативен съд-Пловдив прегледа каузи, формирани по тъжби за смяна на ограничения за неотклонение,  чрез видеоконферентна връзка с обвинените, осъществена  по Skype , оповестиха от пресслужбата на съда. 

Дистанционното правосъдие се реализира, според Заповед на ръководителя на Апелативен съд-Пловдив Магдалина Иванова, с която се регламентира протичането на процеса.

Делата бяха прегледани в зала №2, която беше оборудвана със специфична техника, посредством която правосъдния състав, прокурора и юристите, реализираха образна и аудио връзка с подсъдимите в ареста.

По този метод бяха взети всички ограничения за ограничение на разпространяване и болест с ковид, поради изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март.

Участниците в процеса в залата - правосъден състав, прокурор, юрист, секретар, бяха със защитни маски и защитни ръкавици.  Цeлтa нa пpeдпpиeтитe мepĸи e ocигypявaнe в мaĸcимaлнa cтeпeн зaщитaтa нa здpaвeтo и живoтa нa вcичĸи yчacтвaщи в cъдeбнитe пpoизвoдcтвa лицa.

Двама мъже бяха оставени в ареста от състав на Апелативния съд под тепетата , който отхвърли жалбите им против наложените им ограничения " задържане под стража ". Единият от арестуваните е задържан за разпространяване на опиати в Столипиново, а другия - за осъществяване на обир в Пловдив. 

Пласьорът е упрекнат, че в интервала от 4 до 13 март е държал и разпространявал високорискови наркотични субстанции, а точно 0.5 грама „ бонзай “ и 11 мл метадонов хидрохлорид в квартал „ Столипиново “.  

Съдът реши, че от извършените разпити и от събраните доказателства досега, макар ранния стадий на следствие, може да се направи обосновано съмнение, че Р. Д. е направил закононарушението, в което е упрекнат.

От правосъдната информация за него излиза наяве, че той е осъждан 6 пъти до момента и е направил двете закононарушения, в които е упрекнат, в изискванията на рисков рецидив. Предвид изказванията му, че работи отвън страната, само че има един адрес по документи, а живее на различен, съдът реши, че при по-лека мярка за неотклонение има заплаха обвинения да се укрие или да извърши закононарушение. Затова  пласьорът бе оставен в ареста. 

Другият задържан е направил обир. Той заплашил продавачка в магазин за алкохол и взел от нея 170 лева, като влезнал в магазина маскиран и въоръжен с нож. 

Съдът реши, че доказателствата, събрани досега, дават задоволително учредения да се направи обосновано съмнение в огромна степен на съпричастност към действието, в което той е упрекнат.



Той е осъждан неведнъж
. Заради това съдът реши, че той е персона със повишена социална заплаха и при по-лека мярка за неотклонение, има заплаха да се укрие и да извърши закононарушение.

Определенията на Апелативен съд-Пловдив са дефинитивни и не подлежат на обжалване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР