За първата половина на юни по Черноморието е отчетен ръст

...
За първата половина на юни по Черноморието е отчетен ръст
Коментари Харесай

30% ръст на чуждите туристи по Черноморието

За първата половина на юни по Черноморието е регистриран растеж на задгранични туристи от към 30 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, сподели заместител министърът на туризма Ирена Георгиева. Българските туристи по Черноморието са почти толкоз, колкото са били и предходната година.

Следващата седмица още 95 юридически лица ще получат близо 7 млн. лв. за април за това, че са приели в туристическите си обекти украински бежанци. До този миг е разплатен първият интервал на настаняване на украинските бежанци в хотелите от 24 февруари до 31 март. Вторият интервал е от 1 до 30 април. Финалното разплащане на хотелиерите и на държавните почивни бази ще е през юли. Сега се обработват заявките за заплащане на хотелиерите за май, споделя заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева в изявление, представено от БНР.

73% от европейците възнамеряват да пътуват през идващите 6 месеца, като 60 на 100 от тях възнамеряват да пътуват повече от един път през този интервал, сочат данните от изследване на Европейската комисия по туризъм. Като най-ентусиазираните пътешественици през това лято се демонстрират поляците, испанците, нидерландците, където трима от четирима интервюирани възнамеряват летни пътувания, показва Люблена Димова, управител изследвания на Европейската туристическа комисия. 31% се насочват към прилежащите страни, 30% считат да почиват в личната си страна.

Най-популярни през това лято са ваканциите с дълготрайност 4-6 нощувки. Данните сочат, че хората, които ще почиват на море, са по-склонни да прекарат по-дълги ваканции спрямо тези, които ще предпочетат отмора в планината или в града. Близо половината от интервюираните са отделили до 1000 евро на човек за идното си пътешестване.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР