За първата издигната кандидатура за кмет на София и за

...
За първата издигната кандидатура за кмет на София и за
Коментари Харесай

Румен Христов: Как не се намери внук или син на фабрикант преди 9.IX за кандидат кмет на София?

За първата издигната кандидатура за кмет на София и за устрема на хората от " Промяната " да овладеят всеки пост в страната Tribune.bg беседва с ръководителя на Съюз на демократичните сили и депутат от 49-то Народно заседание Румен Христов.

Г-н Христов, по какъв начин оценявате първата издигната кандидатура за кмет на София, тази на Васил Терзиев?

Много съм сюрпризиран от решението на Десницата в тази коалиция да поддържа внук и наследник на човек от Държавна сигурност. Имам поради ДСБ, с които дълги години бяхме дружно. Как не се откри внук или наследник на индустриалец преди 9-ти септември?! Защо внук или наследник на наказан от Народния съд не получи късмет да се осъществя?! Не може да се отървем години наред от алените наследници, те са узурпирали всичко. Любопитно ми е по какъв начин по този начин наречените десни сътрудници, демократи, антикомунисти, претендиращи за лустрация и към сегашния миг ще посегнат към тази бюлетина. Много ми е забавно.

От ДСБ се цитира отговор, че в случай че не поддържат въпросната кандидатура, ще се разпадне обединението ПП-ДБ? Може ли това да е претекст?  

Въпросът е кардинален и честен. За мен това не е претекст от позиция на това, че или имаш полезности, които отстояваш, или нямаш такива. Повтарям, повече от 30 години алените наследници отново са по високите етажи на властта.

Отбелязва се, че фамилията на претендент кмета има принос Симеон Сакскобургготски да се върне в България?! Това спря пътя на Съюз на демократичните сили към ръководството на страната?!

Така е, тъй като Съюз на демократичните сили предприе една твърда политика във връзка с някогашните представители на комунистическата власт и на техните наследници. България взе курс към Европейски Съюз и НАТО. Бяха позабравени връзките ни с Русия, за която те лелеят. И се потърси вид да бъдем спрени от власт, и той бе изпълнен сполучливо.

Да не се получи, че издигаме този, който ни смъкна от власт?!

В общи линии, да. Имайте поради, че създателят на ДСБ е господин Иван Костов, който бе отпред на държавното управление на Съюз на демократичните сили до 2001г. Сега неговите наследници издигат за кмет на София представител на жанр, който го е свалил от власт, по този начин да се каже. Не инцидентно зададох въпроса по какъв начин би реагирала Германия, в случай че внук на военачалник от Секретен сътрудник е повдигнат за кмет на Берлин?! Отговорът е, че това е немислимо. Не знам, не можем да се отървем от предишното си. Това ни спъва, това ни бави.

Какъв е този блян на ПП-ДБ към всеки пост в страната и към всяко министерско кресло?! Вчера стана ясно, че ще имат кандидатура и за гуверньор на Българска народна банка!

Да, по този начин е. За страдание, виждам опит за узурпиране на цялата власт. Като че ли на инат се прави. Когато издигнеш неоспорим престиж като Димитър Радев, незабавно се опълчва друга кандидатура от Политическа партия. Така мъчно ще продължим, за жалост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР