За първа жертва на наводненията станали през последните няколко дни

...
За първа жертва на наводненията станали през последните няколко дни
Коментари Харесай

Първа жертва на наводненията в България

За първа жертва на наводненията станали през последните няколко дни в България, оповестява NOVA.

Мъж в град Роман е умрял, до момента в който е изпомпва вода от мазето си. Вероятната причина за трагичния случай е токов удар.

Водният апокалипсис продължава, по кое време ще спре да вали

Климатолог: Типична синоптична конюнктура за зимата

Мощен циклон отсрочва лятото, заплаха от наводнения

В град Роман река Малки Искър излезе през вчерашния ден от коритото си и наводни близо 100 къщи и няколко жилищни блока. Властите оповестиха бедствено състояние.

Днес стартира изпомпването на водата от наводнените парцели. Все още в региона има семейства без ток.

След спада на равнището на река Малък Искър, водите ѝ, които бяга залели улици в Роман, се отдръпнаха в речното корито. Това направи допустимо отводняването с помпи, само че доста поданици се пробват да се оправят сами с следствията от бедствието.

Наводнени са и електропреносни уреди. От ЧЕЗ оповестиха, че електрозахранването ще бъде възобновено следобяд. Изключени са и помпените станции на ВиК по поречието на река Малък Искър, където в 3 села ще обезпечават водоноски.

В Етрополе също е в действие бедствено състояние, откакто и там река Малък Искър наводни десетки къщи и улици. За през днешния ден метеоролозите оповестиха жълт код за мощен вятър за 14 области в Западна и Централна България. За седем е мощ предизвестие за превалявания. Това са Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Плевен и Ловеч, съобщи БНР.

В София четири екипа на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " правят обходи и са в подготвеност да реагират на сигнали. Продължава и следеното изпускане на водни количества от общинските язовири "Мърчаево ", "Мрамор " и "Суходол ". Извършва се наблюдаване тук-там от сериозната инфраструктура.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР