За първа година своите проекти предадоха и частни училища, а

...
За първа година своите проекти предадоха и частни училища, а
Коментари Харесай

Над 14 хиляди деца от 115 училища и детски градини се включиха в петото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“

За първа година своите планове предадоха и частни учебни заведения, а броя на частни детски градини се удвои спрямо миналогодишния конкурс

Тази година в просветителния конкурс „ Нестле за по-здрави деца “ се включиха 39 учебни заведения и 76 детски градини, а фокус в петото издание бе подложен върху планове промотиращи грижата за околната среда, засаждането и развъждането на дръвчета с присъединяване на възпитаници и деца, както и построяването на здравословни привички за хранене и придвижване. В огромна част от плановете свързани със засаждане и резистентност се включиха и родители на участниците.

София още веднъж заема първо място с най-вече записали се просветителни институции. Русе взе участие с максимален брой детски градини, а при учебните заведения – местността с водещ брой подадени планове е Бургас. Тази година измежду участниците се включват и частни учебни заведения, а броя на деца от частни институции е над 300.

„ За следващ път успяхме да притеглим интереса на огромен брой деца и просветителни институции, а това е явен знак за нуждата от сходни стратегии. През петте години на състезанието „ Нестле за по-здрави деца “ доближи до над 70 000 деца в цялата страна и се трансформира в разпознаваема задача с необятно влияние. Именно това ни стимулира да продължаваме да работим интензивно и да оказваме помощ на  следващото потомство в придобиването на потребни познания и умения, като им даваме опция да основат едно стабилно бъдеще – с грижа за околната среда, следване на здравословен метод на живот и схващане на смисъла от опазването на водата, “ това показа Нели Ангелова, шеф връзки Нестле Югоизточен пазар

Специално селектирано жури ще избере 10-те финалисти, които ще имат опцията да показват плановете си. Пет учебни заведения и пет детски градини ще опишат разработките си, промотиращи грижа за околната среда, деен метод на живот, уравновесено хранене и значимостта на водата. За най-впечатляващите планове е очакван награден фонд за осъществяване на плановете.

 

Повече за самодейността

За 11 поредна година просветителната стратегия „ Нестле за по-здрави деца “ е отворена за българските учебни заведения и детски градини и дава опция учители и родители да употребяват особено създадените занимателни, забавни и ориентирани към създаване на здравословни привички у най-малките образователни материали. Уроците по програмата са утвърдени от Министерството на образованието и науката и са предопределени за деца на възраст сред 3 и 12 години, които елементарно и по подобаващ за тях метод да учат по какъв начин да се хранят уравновесено и здравословно, какъв брой е значимо дейното всекидневие, какво е смисъла на водата, по какъв начин да се грижат за домашните и бездомните животни, както и верните способи да водиш резистентен метод на живот.

През 2018 година програмата уголемява своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна, с цел да усъвършенства питателните и двигателните привички на българските деца. През същата година започва и първото издание на състезанието измежду учебните заведения, а година по-късно и измежду детските градини, който прави оценка най-активните измежду тях.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР