За първа година пловдивчани ще могат да се възползват от

...
За първа година пловдивчани ще могат да се възползват от
Коментари Харесай

50% отстъпка за пловдивчани на ONE DANCE

За първа година пловдивчани ще могат да се възползват от опция за закупуване на билети за всички спектакли от програмата на фестивала с 50% отстъпка

На 13 май се открива четиринадесетото издание на фестивала за актуален танц ONE DANCE WEEK. Гражданите на Пловдив ще могат да се възползват от опция за закупуване на билети за всички спектакли от програмата на фестивала с 50% отстъпка. Касата на ONE DANCE WEEK, откъдето пловдивчани ще могат да закупят билетите си, ще бъде отворена единствено на 11, 12 и 13 май, от 17:00 до 19:00ч в Дом на културата “Борис Христов ”.

Специалната отстъпка ще остане годна и за идващите издания на фестивала и е допустима с помощта на поддръжката на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ” и Община Пловдив.

ПЪЛНА ПРОГРАМА ONE DANCE WEEK 2022:

В рамките на съвсем месец в Пловдив ще бъдат показани четири международни министър председатели от Италия, България и Мозамбик, една европейска премиера от Бразилия, ФОКУС ПОРТУГАЛИЯ и зашеметяващи спектакли от Франция, Сенегал, Белгия и Южна Корея.

Четиринадесетото издание на фестивала стартира с представянето на Сигифен* – новият театър на френския хореограф със сенегалски корени – Амала Дианор – на 13 май от 19:30ч в Дом на културата “Борис Христов ”. Спектакълът е първата продукция на Big Pulse Dance Alliance – мрежата на едни от най-влиятелните фестивали и танцови институции в Европа, чийто съосновател е ONE DANCE WEEK. Фестивалът е и копродуцент на спектакъла дружно с Julidans (Холандия), New Baltic Dance (Литва), Dublin Dance Festival (Ирландия), Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer (Германия), Dance Umbrella (Великобритания) и CODA Oslo International Dance Festival (Норвегия).

На 14 май следват две международни министър председатели от България и Мозамбик. В Драматичен спектакъл, Пловдив, от 18:30ч e премиерата на солото Свързан – новият театър на Деян Георгиев (копродукция на ONE DANCE WEEK и Derida Stage), а от 20:00ч в Дом на културата “Борис Христов ” е международната премиера на спектакъла Вагабонт* на Идио Чичава (копродукция на ONE DANCE WEEK и Kinani Festival, Maputo).

На 20 май следва международната премиера на новия театър на Марион Дърова – Свободно рухване. Спектакълът е копродукция на ONE DANCE WEEK и Регионален център за модерни изкуства Топлоцентрала.

Следващият акцент в програмата е на 21 май, когато белгийската танцова компания kabinet k & hetpaleis ще показа спектакъла обещай ми*. На сцената, седем танцьори, измежду които и деца, ще оставят своите страхове зад кулисите, с цел да покажат избухливата сила на съществуването, която не признава граници.

На 22 и 23 май в Дом на културата “Борис Христов ” ще бъде показана европейската премиера на Това е танц!*. Спектакълът е последната ппродукция на бразилската компания Balé da Cidade de São Paulo. Това е танц! е обилна проява на заразително покоряващата, непринудена и красива същина на Passinho – танцов жанр, роден във взривоопасните фавели на Рио де Жанейро.

ФОКУС ПОРТУГАЛИЯ на ONE DANCE WEEK показва стратегия от три авангардни продукции.

На 27 май ще забележим спектакъла Кабракимера на Катарина Миранда, на 29 май – Адорабилис* на Жонаш и Ландер, а на 5 юни ще бъде показан спектакъла Бизон на един от най-изтъкнатите португалски хореографи – Марко да Силва Ферейра.

Световната премиера на Скрит воин – новият театър на италианците Алесандра Паолети и Дамиано Отавио Биджи ще се състои на 1 юни в Дом на културата “Борис Христов ”. В новото си произведение двама от най-разпознаваемите представители на актуалната танцова сцена в Италия изследват вътрешния свят на индивида и облиците, които го обитават, само че и екзистенциални тематики – безконечните ребуси на съществуването. Спектакълът е продукция на ONE DANCE WEEK и Torinodanza.

На 3 юни показва зрелищния театър Дракони* на една от най-знаковите фигури на актуалната азиатска танцова сцена – звездата на Южна Корея – Еън-Ми А.

Допълнителна информация за цялостната стратегия на ONE DANCE WEEK 2022 ще намерите тук.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР