За първа година балетът на Софийската опера ще се включи

...
За първа година балетът на Софийската опера ще се включи
Коментари Харесай

Днес е Световния ден на балета

За първа година балетът на Софийската опера ще се включи в отбелязването на Световния ден на балета на 29.10.2020 година

Инициативата започва през 2014 година, като показва най-хубавите балетни трупи от целия свят и дава опция на фенове от всяка точка на света да бъдат част от подготовки онлайн, изявленията с актьори и всичко най-интересно зад кулисите. Тази година акцентът ще бъде по какъв начин пандемията от COVID-19 повлиява на балетното изкуството, по какъв начин другите трупи последователно се връщат към естествения темп на подготовки и към представления пред аудитория.

Изданието ще се излъчва през целия ден, като има особено направена стратегия на всички участници. Домакини на събитието са Австралийският балет Мелбърн, Балетът на Болшой спектакъл и Балетът на Кралската опера в Лондон.

Миналогодишното издание на World Ballet Day е едно от най-успешните събития през годините - доближава до 315 милиона консуматори на обществени мрежи от целия свят.

Тази година Софийската опера ще излъчи онлайн присъединяване си през формалната Фейсбук страница и YouTube канал на театъра, като началото е 16:00 ч. българско време. Компанията -домакин на района, към която Софийската опера и балет е включена, е Royal Opera House London.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР