За парно през следващата зима повечето софиянци ще трябва да

...
За парно през следващата зима повечето софиянци ще трябва да
Коментари Харесай

Изчислиха го: 420 лева повече за парно през зимата

За парно през идната зима множеството софиянци ще би трябвало да дадат с към 420 лева повече по отношение на предишния отоплителен сезон. Причина за това е идното повишаване на парното, което ще влезе в действие от 1 юли.

Топлофикациите в страната към този момент внесоха в КЕВР предложенията си за цените през идващия отоплителен сезон. Техните заявки плануват повишаване на парното от 1 юли с сред 29% и 332%. Но крайното решение тъкмо с какъв брой ще нарастне парното ще бъде на КЕВР.

Най-малко покачване на цената от 29,08% е поискала “Топлофикация-София”. В момента цената на парното в столицата е 98,48 лева за мегаватчас, а декларираната цена от 1 юли е 127,12 лева за мегаватчас.

Изравнителните сметки за парно за предходната зима още не са получени. Но за приблизително огромен апартамент от 70 кв. метра в столицата се чака с сметката за отопление за цялата зима да е към 1400 лева Ако КЕВР утвърди декларираната от “Топлофикация-София” цена, отоплението на същия апартамент за идната зима ще излезе към 1820 лева, или с 420 лева повече.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР