За папа Франциск украинския народ е мъченически. Според него интерес

...
За папа Франциск украинския народ е мъченически. Според него интерес
Коментари Харесай

Папата: Интерес от продължаването на войната в Украйна имат търговците на оръжие

За папа Франциск украинския народ е страдалчески. Според него интерес от продължаването на войната в Украйна имат търговците на оръжие, заяви Укринформ, като се базира на “Ватикан нюз ”.

Папата е провел диалог с публицисти на борда на самолета си на връщане от Марсилия, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Тази война, коства ми се, е провокирана освен от руско-украинския проблем, само че и от продажбата на оръжие, от търговията с оръжие ”, съобщи той.

В тази връзка папа Франциск означи, че вложението във заводи за произвеждане на оръжие през днешния ден е най-печелившо.

Същевременно понтификът акцентира, че украинският народ “има история, изпълнена с страдалчество ”. Той напомни, че по-специално по времето на Сталин украинците са страдали доста.

“Това е страдалчески народ. Но ние не трябва да си играем с мъченичеството на този народ, а да му помогнем да реши тези проблеми по допустимо най-реалистичния начин… Сега виждам, че някаква страна прави крачка обратно, не дава оръжие и стартира развой, в който украинският народ сигурно ще бъде страдалец. А това е неприятно ”, съобщи Светият отец.

Полският министър председател Матуеш Моравецки съобщи в сряда, че Варшава няма да изпраща повече оръжия на Киев. Като причина той уточни, че страната е в развой на превъоражаване, напомня Укринформ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР