За паметника на съветските воини в Пловдив, известен като Альоша,

...
За паметника на съветските воини в Пловдив, известен като Альоша,
Коментари Харесай

Посланик Елеонора Митрофанова пред ТАСС: За паметника на Альоша в Пловдив се грижат Георги Гергов и общината

" За паметника на руските воини в Пловдив, прочут като " Альоша ", се грижат почетният консул на Русия Георги Гергов и кметството ". Това оповестява дипломат Елеонора Митрофанова в писмо до съветски народен представител, представено от организация ТАСС, написа " Дневник ".

То е изпратено до Даниил Бессарабов, първи зам.-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство в Държавната дума в отговор на негов апел към Митрофанова от началото на месеца посолството в София да сложи под своя настойчивост паметника.

" И също по този начин, в случай че допустимо, да се предотвратят опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на великата победа и другарството сред народите на Русия и България ", заяви ТАСС преди десетина дни за рекомендацията на Бессарабов.

Сега Митрофанова дава отговор: " Охраната на монумента е обезпечена от непрекъснато видеонаблюдение и се управлява от почетния консул в Пловдив Георги Гергов и от кметството (...) Огромното болшинство от българите се отнасят деликатно към паметниците и гробищата от Втората международна война ".

В текста се допълвало, че има епизодични апели за срутване на руски монументи и безчовечен дейности, идващи от дребни групи антируски настроени хора, които не срещат необятна поддръжка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР