За отслабването и начините на здравословен живот вече има толкова

...
За отслабването и начините на здравословен живот вече има толкова
Коментари Харесай

Митове за отслабването, в които мнозина вярват

За отслабването и методите на здравословен живот към този момент има толкоз информация, че напряко е съвсем невероятно да разберем къде е истината. Нека забележим кои известни схващания са изцяло неправилни.

Броенето на калории. Това е концепция, в която имат вяра от много време. Но внезапното, стресово понижаване на приемането на калории има единствено научен смисъл и съвсем в никакъв случай не оказва помощ в действителността - изключително в дълготраен аспект. Нискокалоричната диета просто ви лишава от нужната ви сила, намалява настроението и вкарва организма ви в положение на стрес – и той стартира да натрупва мазнини, тъй като се усеща застрашен от апетит. На всичко от горната страна, не всички калории са идентични - зависи от кое място ги получавате. Ако приемате единствено 500 калории дневно, може и да отслабнете – само че не е наложително това да е здравословна диета. В случай, че ядете „ бързи “ въглехидрати, т.е., които бързо се разграждат от организма, не можете да натрупате мускули, обмяната на веществата се забавя и изпадате в положение на умора; такива калории се съдържат в бялото брашно, захарта, сладкишите, алкохола, газираните питиета.
Пречи ли пряното мляко на отслабването?
Млякото и отслабването е въпрос, който към момента се разисква. Пием мляко от детството. Насърчавани сме за това от нашите родители, а по-къ...
Прочети повече
Най-модната диета не подхожда на всички. Кажи-речи, към този момент всяка седмица на пазара изниква нова диета, която „ подсигурява “ бърза загуба на тегло, дори дълготрайни резултати - просто трябвало да се откажете от обичаните си храни! Но множеството фешън диети имат за цел облага и нормално употребяват псевдонаучни „ обстоятелства “. Не бива да се изкушавате от някаква фешън диета единствено тъй като се твърди, че се била основавала на науката. Обикновено „ научните “ прочувания от този вид се измислят с рекламни цели. Много по-добре е да се води най-обикновен здравословен метод на живот!

Липсата на мазнини и захар не е гаранция . Етикетите на храните стават все по-дълги и е мъчно да разберем какво тъкмо ядем. Рекламите настояват, че за намаляване са нужни профилирани артикули от избрани марки. Това не е наложително да е правилно. Ако даден артикул е с ниско наличие на мазнини или въглехидрати, отново може да е с висока плътност на калории. Консумирането на такива храни пречи на процеса на намаляване. Хората несъмнено са склонни да ядат повече, в случай че имат вяра, че храната съдържа по-малко калории. Добавките също би трябвало да бъдат следени. Компаниите постоянно употребяват изкуствени подсладители, ароматизатори, оцветители и овкусители, които са просто нездравословни за организма.

Има и потребни мазнини! Много хора считат, че мазнините били нездравословни – да, това е правилно за множеството скотски мазнини. Но има и потребни. Те се намират в зехтина, кокосовото масло, авокадото, тлъстите морски риби. Тези храни даже може да ви улеснят да отслабнете. Мазнините са основна част от нашето меню. Ако изцяло се откажете от тях, здравето ви може да пострада.

Хранене преди лягане! Друг известен диетичен съвет е: не яжте няколко часа преди сън. Ала това, което в действителност има значение, е единствено едно: с какъв брой калории и какви храни вечеряте. Не мислете, че 6 часа вечерта е магически миг, след който не може да се яде. Организмът ви не знае какво демонстрира часовникът - знае единствено какъв брой и какви калории приемате.
Как кафето може да ни помогне да отслабнем
Заедно с уравновесена диета и физическа интензивност, кафето, с помощта на термогенните си резултати, може да бъде изчезналото парче от пъзе...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР