За отговорността да предлагаш единствено и само изпробвани и работещи

...
За отговорността да предлагаш единствено и само изпробвани и работещи
Коментари Харесай

Кулинарната платформа Mate Kitchen за работещите готови решения и съвместните проекти

За отговорността да предлагаш само и единствено тествани и работещи подготвени решения за всекидневието на стотици хиляди хора всеки месец, беседваме със основателя и ръководещ шеф на Mate Kitchen - Мила Кръстева.

Каква е равносметката за този къс, само че кондензиран със събития виртуален живот на Mate Kitchen?

Наситен със събития и провокации плюс пандемичната конюнктура, тъй като точно Коронавирус промени живота на всеки от нас както и средата, в която работим и развиваме активността си. Затова, за мен е голямо благополучие, че за миналите 3 години Mate Kitchen съумя да се наложи като огромният другар на всеки, който подготвя храна у дома, защото нашата публика включва освен домакини, само че и млади и работещи хора в дейна възраст, които всекидневно се допитват до нас, с цел да подготвят вкусна и друга храна за себе си и за хората, които обичат.

За този в действителност къс интервал ни поддържаха над 2,3 млн. неповторими гости. Всеки месец 230 000 фамилии възнамеряват седмичния си пазар и готвене благодарение на неповторимата за България функционалност „ Седмично меню “.

За 3 години успяхме да публикуваме повече от 1000 предписания, което за нас значи неизброими часове работа на терен. Приготвянето на всяка от нашите предписания се снима от нарязването на продуктите до поднасянето. Всяко ядене е тествано, преди да стигне до потребителя, тъй че да предложим точни и правилни количества и да сме оптимално потребни в процеса на готвене. Също по този начин, процесът се равнява приблизително и на над 5000 авторски фотоси и десетки забавни публикации. Но най-много всичко това за нас е 80% лоялни консуматори, което значи, че сме си извоювали доверие и това обобщава резултата от всички старания по най-хубавия метод.

Какво най-често обичат да подготвят българските домакини?

Трудно може да се даде еднопосочен отговор на този въпрос, в случай че приказваме за вид кухня или избрани ястия. В общия случай обичат да готвят ястия, които са лесни, вкусни и стават бързо. Предвид метода ни на живот, това е напълно разбираемо и затова се опитваме да предлагаме решения, които покриват по едно и също време всички тези условия.

Искаше ми се да кажа „ несъмнено “, само че вместо това ще употребявам „ популярност Богу “, че по празници отчитаме по-засилен интерес към другите и по-сложните и времеемки предписания. Това демонстрира, че въпреки всичко отделяме време за страстта на фамилното готвене и не подхождаме към храната и храненето протоколно и по обвързване. Традицията на масата да има домашно забъркан самун също е жива и това доста ни радва. Разбира се, сладкишите се радват на изключително внимание целогодишно.

Заради настоящата икономическа обстановка през последната съвсем година и голямото повишаване на храните следим емфатичен интерес към предписания в по-ниския ценови диапазон, както и към рецептите с останки, както ги назоваваме ние, или другояче казано, рецептите, които залагат на рационалното потребление на продуктите. Въпреки отрицателния мотив, за нас това е позитивна наклонност, защото изхвърлянето на годна за консумация храна и неоползотворяването на продуктите е проблем с грандиозни мащаби и всяка дребна крачка напред би трябвало да се преглежда като триумф.

 MateKitchen MateKitchen

Какво можем да чакаме от Mate Kitchen през идната 2023 година?

Има носталгия към храната „ от едно време “ и това беше един от претекстовете ни за плана „ Любими бабини предписания “, по който работим от няколко месеца. Решихме да предизвикваме нашите консуматори да си спомнят вкусните моменти от своето детство и да ни опишат за тях. За нас от Mate Kitchen храната е прекарване. Ние споделяме философията, че това, което прави една манджа скъпа и специфична, не е описът с артикули, а нейната история. Не е нужно ястието да е засукано, значимо е да носи в себе си страст. Често, когато подготвяме избрани ястия, се опитваме да преживеем още веднъж моменти на споделеност, които в никакъв случай към този момент няма да се повторят. Именно по тази причина са и толкоз скъпи за нас. Няма да издам повече за плана, само че ще ви кажа, че следва през идната година да излезе от щемпел първата готварска книга на Mate Kitchen.

Ако би трябвало да цитираме един известен израз – що е то френски парфюм за кухня и има ли почва у нас?

Има почва освен у нас, а на всички места по света, където се готви на закрито. Колкото и да обичаме храната, би трябвало да признаем, че миризмата, която остава след готвене, може да бъде много натрапчива и се пропива освен в тъканите, само че и в мебелите и във всичко. Затова и разработихме кухненски парфюми и свещи, които основават необикновен уют и обезвреждат миризмата след готвене, тъй че да не се постанова да проветряваме с часове след печената скумрия да вземем за пример. Парфюмите и свещите с марката URM8 се продават извънредно в нашия онлайн магазин. Те са особено създадени от френски парфюмерист и се създават в Швейцария. Ароматите са 4 типа – листа от домат, ябълка с канела, сладостен карамел и кактус и са подбрани по този начин, че да бъдат най-ефективни при взаимоотношението с остатъчната миризма от готвене.

Ще има ли продължение акцията „ Да подкрепим многодетно семейство в потребност “?

В края на тази година следва четвъртото й издание. Кампанията „ Да подкрепим многодетно семейство в потребност “ стартира като лична самодейност на екипа на Mate Kitchen и наши другари. Първата година събрахме лични средства, купихме голям ледник, напълнихме го, приготвихме облекла, книжки и играчки за децата. Беше демонстрация на човещина и грижа. Щастлива съм, че добротворчеството откри отзив и от дребна, прочувствена и надълбоко персонална демонстрация прераства в идея, зад която застават от ден на ден компании в България. Миналата година ни поддържаха едни от най-големите компании в областта на хранителната промишленост и освен у нас. Благодарение на тях отидохме при определеното многодетно семейство не с цялостен ледник, а с цялостен бус с храна. Надявам се, че тази година благодетелите ще са даже повече, тъй че дружно да подкрепим многодетно семейство в потребност с артикули от първа нужда, с цел да посрещнат Коледните и Новогодишни празници с цялостна маса. Вярвам, че положителното ражда положително и ще успеем и този път.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР