За отбора на Лудогорец предстои един от най-важните мачове за

...
За отбора на Лудогорец предстои един от най-важните мачове за
Коментари Харесай

Лудогорец ще търси обрат срещу Динамо Загреб тази вечер

За тима на Лудогорец следва един от най-важните мачове за акцията. Тимът на Анте Шимунджа ще търси поврат против Динамо Загреб в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. „ Орлите “ изгубиха първия мач в Разград с 1:2.

Срещата довечера е от 21.00 часа на стадион „ Масимир “ в Загреб.

С провалянето в първия мач българският отбор видя края на серия от 7 следващи победи вкъщи и в този момент първенецът на България е изправен пред сложната задача да завоюва на непозната територия. Надеждите на отбора за първо присъединяване в груповата фаза на ШЛ от 2016/17 насам обаче към момента са живи.

Голмайсторът на отбора Пиерос Сотириу бе трансфериран в Япония и няма да вземе присъединяване в реванша. Аут сигурно е и контузеният Бърнард Текпетей, а Каули Оливейра, Серджио Падт и Клод Гонсалвеш са с травми. След наказването в игра за Лудогорец се завръща Мануел Шоу.

Съдия на мача ще бъде французинът Беноа Бастиен с асистенти Ерван Финжан и Филип Жан.

„ Изиграхме доста добър мач против Динамо преди седмица, само че не съм удовлетворен от резултата, тъй като не би трябвало да играем красиво, а дейно и да реализираме триумф “, показа Анте Шимунджа в навечерието на дуела в Загреб.

В щаба на българския първенец са наясно, че в случай че съумеят да покажат играта от първия дуел против хърватите, могат да продължат напред в групите на Шампионската лига.

„ Трябва да бъдем 100 % съсредоточени в отбрана, с цел да не допусне гол и в офанзива би трябвало да осъществяваме всяка опция, която се открие пред нас. Трябва да играем нашата си игра и да не се влияем от атмосферата по трибуните ", показа Вердон на конференцията преди мача.

Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис чака Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига, в случай че " орлите " отстраняват Динамо Загреб. Победителят от плейофния мач влиза в Шампионската лига, а изгубилият продължава в груповата фаза на Лига Европа.

При загуба на Лудогорец още веднъж на пътя му застава същата двойка, само че тогава в плейофния кръг на Лига Европа ще играе против изгубилия отбор от двойката Бодьо/Глимт – Жалгирис. Бодьо/Глимт съвсем несъмнено към този момент си подсигури присъединяване в плейофите на Шампионската лига, откакто се наложи над литовците с 5:0 вкъщи в първи мач от третия квалификационен кръг на шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР