За осма поредната година фестивалът A to JazZ ще озвучи

...
За осма поредната година фестивалът A to JazZ ще озвучи
Коментари Харесай

A to JazZ: Какво да очакваме тази година

За осма следващата година фестивалът A to JazZ ще озвучи слънчевия Южен парк на 6, 7 и 8 юли с една от най-силните музикални селекции, които до момента е представял.

Най-големият джаз фестивал у нас ще посрещне звезди от международен сан като Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry & The Funk Apostles, които ще оглавят сцената на тазгодишното издание.

Lalah Hathaway е първият хедлайнер, който ще се изправи пред българските фенове на джаза през юли. Носителка е на пет награди „ Грами “ от 2014 година насам, в това число и премия за най-хубав темп енд блус албум на 2017 - Lalah Hathaway Live. Работила е с имена като Pharrell Williams и Kendrick Lamar. През годините е споделяла сцена и с музикални икони като Prince, Mary J Blige, Stevie Wonder. В София на 6 юли Lalah ще показа и новия си албум honestly, а българските меломани ще са едни от първите в Европа, които ще го чуят онлайн.

Изгряващата звезда от Ню Йорк Jazzmeia Horn е второто огромно име на фестивала. Само преди няколко месеца певицата покори международната джаз сцена с първа номинация за “Грами ” и феноменално осъществяване на “Moanin ” по време на церемонията. След като през 2015 година младата изпълнителка завоюва първо място в влиятелното състезние на Thelonious Monk Institute of Jazz, стартират да я съпоставят с велики гласове от ранга на Betty Carter, Sarah Vaughan и Nancy Wilson. По време на европейското си лятно турне, част от което е и България, Jazzmeia ще ни показа преди малко излязлия албум A Social Call.

Акцентът в последната вечер на A to JazZ 2018 ще бъдат Cory Henry & The Funk Apostles. Cory Henry е прочут на почитателите си от инструменталния джаз-поп оркестър Snarky Puppy, разгласен от списание Rolling Stone за една от “най-многопластовите групи на планетата сега “. Хенри е притежател на две награди „ Грами “ за работата си с групата, само че след 2012 година е пътувал на турнета или записвал с всеки от Брус Спрингстийн и The Roots до P. Diddy и Yolanda Adams. У нас джазменът ще излезе на сцената с обичания си Хамонд орган B3 от 1973 година и паралелно с The Funk Apostles – групировка от музикантите, които е срещнал през годините.

Ще чуем още звездното трио от Люксембург Dock in Absolute, интернационалния джаз оркестър JM Jazz World Orchestra, воден от американския притежател на “Грами ”, тромбонист и композитор Luis Bonilla, както и фюжън състава Daunius Pulauskas Group от Литва.

Сред българските актьори са фантастичната Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет, етно-джаз планът ГлоБалКан, електро-соул новаторът Trombobby, една от най-обещаващите ни джаз певици Лили Илиева дружно с Минимум квартет и българо-американската соул-фънк групировка Two Cities One World.

Организаторите дават обещание още доста новости и изненади на фестивала. Повече информация, елементи и вести към A to JazZ 2018 следете във Фейсбук и Instagram, както и в уеб страницата www.atojazz.bg.

Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР