За осма поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“

...
За осма поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“
Коментари Харесай

Жокеи от цялата страна се състезаваха във Вършец

За осма поредна година Община Вършец и Конна база „ Вършец “ проведоха открит шампионат по прескачане на трудности за купата на общината.
Входът бе свободен, а атрактивното събитие се организира на спортен песъчлив плац край Вършец, като част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана „ Вършец 2020”.
В надпреварата взеха присъединяване 38 състезатели от 17 клуба от цяла България.
Любителите на конния спорт се любуваха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от съвършената и професионална организация на шампионата.
Стюардите, съдиите, гл. секретар и паркур-майсторът бяха от Националната федерация по конен спорт. Състезанието беше разграничено в 4 кръга.
Първото тестване бе X паркур с височина на трудностите 60-70 см, второто тестване бе за 4-5 годишни коне, деца и дилетанти, третото – отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 – 125 см бараж.
В първия паркур победител стана Тодора Пелова от Монтана, във втория – Мария Крумова /деца/ от ККС „ Вършец 2014 “ и Валентин Ангелов /аматьори/ от Монтана, в третия – Теодор Попов от ККС „ Вършец 2014 “ и в четвъртия – Димитър Николов от ККС „ Калоян 92 “.
Победителите в шампионата, заели от І до ІV място в другите категории, получиха купи, медали и парични награди обезпечени от община Вършец.
Раздадените паричните награди са на обща стойност 1 600 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР