За още една професия в България вече има недостиг. В

...
За още една професия в България вече има недостиг. В
Коментари Харесай

Добруджа закъса за пастири


За още една специалност в България към този момент има дефицит. В Добруджа закъсаха за пастири. Животновъди от района желаеха " внос” на най-малко 100 гледачи на добитък с публично писмо до Министерството на труда и обществената политика, съобщи бТВ.

В Крайдунавска Добруджа обстановката е трагична. Андрей Панев има 220 породисти овце, отглеждани с грижа, само че ги е оповестил за обмен. " Много мъчно взех решение да приключа с отглеждането на животни. Един от главните ми причини е, че липсват качествени хора, липсва работна ръка. Проблемът стои от дълго време, във времето се натрупва”, споделя Панев.За него работи един пастир. Има трудов контракт, 600 лв. заплата, осигуровки. Втори служащ обаче не може да откри.

Дамян Иванов се занимава с отглеждане на животни от 25 години, сменил е не един овчар. " И доста пари да му дадеш, и малко пари да му дадеш, той няма ли съвест, работа не прави. И по тази причина със фамилията взехме решение да влагаме в построяването на електропастир”, споделя Дамян Иванов.

Според животновъдите обстановката ще се възстановява, в случай че бъдат решени проблемите с изкупните цени на млякото и месото. Така ще се освободят средства, с които могат да се привлекат служащи в отглеждането на животни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР