За осем от общо 11 години на власт бившият премиер

...
За осем от общо 11 години на власт бившият премиер
Коментари Харесай

За 11 години Груевски похарчил 38 млн. евро за „медийна индустрия”


За осем от общо 11 години на власт някогашният министър председател на Македония Никола Груевски е пръснал за акции и агитация в националните медии 38 млн. евро държавни пари, заяви представителят на кабинета в Скопие Миле Бошняковски.

Още не е ясно какъв брой пари са изхарчени приз 2006, 2007 и 2016, тъй като документите за тях досега не са открити.

Според Бошняковски евентуално общата сума на средствата по тези пера е доста по-голяма, тъй като не са пресметнати парите, усвоени от обособените министерства.

Най-много – 23 млн. евро, са отишли за реклама в електронни медии, 15 млн. са дадени за акции на няколко маркетинг организации и за платени изявления в печатни медии, а 200 000 евро са отишли за изследване на публичното мнение.

Бошняковски сподели, че известната телевизия „ 11 ” е получила 7 млн. евро.

На 24 декември 2008 единствено за ден са на няколко национални малките екрани са били преведени 2 125 млн. евро. На съветник за месец са платени 30 000 евро.

Не е имало критерии за даването на парите за агитация – някои национални малките екрани са получавали доста повече, макар че са излъчвали в народен ефир неотдавна. Същите диспропорциите са налице и районните и локалните телевизионни канали.

С смяната на собствеността през 2012-14 някои медии внезапно стартират да получават доста по-големи суми за закупуване на рекламно време. Ако преди този момент са получавали най-много 100 евро месечно, в този момент стартират да получават контракти на стойност 15 000 евро.

Бошняковски разгласи, че следва произнасянето на прокуратурата по въпроса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР