За организацията на изборите ще отидат близо 10 млн. лв.,

...
За организацията на изборите ще отидат близо 10 млн. лв.,
Коментари Харесай

Близо 10 млн. лв. ще отидат за организацията на изборите

За организацията на изборите ще отидат близо 10 млн. лева, които ще бъдат платени на ЦИК. Парите са за хонорари и осигуровки на заети по трудови и цивилен контракти, за материално-техническо обезпечаване на изборния развой, в това число за печатане на хартиените бюлетини за гласоподаване, за компютърната обработка на данните от гласуването, за разяснителната акция за правата и отговорностите на жителите са метода на гласоподаване, както и за медийни пакети, които ще се платят от ЦИК на партиите, обединенията и инициативните комитети.

В същото време държавното управление поема ангажимент да обезпечи спомагателни средства за Комисията, в случай че се сключат контракти за логистика и техническа поддръжка на машините за гласоподаване, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на вота с устройствата. Това излиза наяве от оповестената План сметка, призната от държавното управление.

В документа се разписва харченето на отпуснатите 70 милиона 537 хиляди лв. за изборите, съобщи през днешния ден.бг.

По бюджета на Министерски съвет се обезпечават 7 милиона лв., с цел да се заплащат възнагражденията на РИК.

Най-много средства - 29 милиона и 400 хиляди лв. за подготовката на вота получават общините. Те ще заплащат възнагражденията на членовете на СИК и по това перо се заделят 15 милиона лв., други 14 милиона са още веднъж за логистични дейности на локалните управи.

Министерство на вътрешните работи получава 12 милиона и 700 хиляди лв., а външното ни министерство - 7 милиона 635 хиляди лв., като с тези средства би трябвало да провежда изборите отвън страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР