За оранжев код за опасност от силен снеговалеж за Западна

...
За оранжев код за опасност от силен снеговалеж за Западна
Коментари Харесай

МВнР: Не пътувайте в Норвегия, очаква се опасен снеговалеж

За оранжев код за заплаха от мощен снеговалеж за Западна Норвегия, в това число в огромните крайбрежни градове Берген и Ставангер, предизвестяват от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР). По данни на Норвежката метеорологична работа се чака снежната завивка да доближи 40 см до петък. Министерство на външните работи предлага на жителите да обмислят пътуванията си деликатно, да наблюдават известията за положението на пътищата и от транспортните оператори. Препоръчва се да не се употребяват леки коли, с изключение на при последна нужда.

Лошото време през днешния ден към този момент докара до краткотрайни спирания на работата на летището в Ставангер. Летището в Берген също разгласи, че са вероятни закъснения на полети. На жителите се предлага да наблюдават и да се осведомят за полетите от самолетните компании си, допълват от Министерство на външните работи. 

Заради снежната стихия от 17 януари в столицата Осло и други региони на Източна Норвегия не престават усложненията в работата на публичния превоз. През днешния ден са оповестени краткотрайни спирания в придвижването на влаковата линия от столицата до летище Осло, както и по други жп-линии. Летище Осло работи в естествен режим, само че се означават закъснения на някои полети. Столичният градски превоз работи, само че със забавяне. Продължават да не действат някои линии на метрото.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да следват прецизно препоръките на локалните управляващи и да се осведомят постоянно за ситуацията.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР