За определени групи професии би трябвало ваксинацията да е почти

...
За определени групи професии би трябвало ваксинацията да е почти
Коментари Харесай

Ендокринолог: Ваксината трябва да е почти задължителна за ня...

За избрани групи специалности би трябвало имунизацията да е съвсем наложителна. А третата доза е целесъобразна за хора над 65 година, при хора, при които коронавирус би протекъл по-тежко, и за рискови специалности, които постоянно се срещат с вируса.

Това съобщи в " Тази заран " по бТВ ендокринологът от Александровска болница проф. Михаил Боянов.

Самият той към този момент си е сложил трета доза.

" Аз имам вяра в това, което работя – имам вяра в медицината - показа проф. Боянов. - Хората, което не желаят да се имунизират, се боят от нещо, което медиците биха скрили от тях. Има и психически миг – в случай че се срещнеш с коронавирус, различен е отговорен. Ако си сложиш ваксина, си отговорен самият ти. И човек избира да не поема риск, а да се остави на ориста, което в действителност носи още по-голям риск ".

" Аз прекарах и откакто си сложих двете дози, проучванията на американците демонстрираха, че след шестия месец няма сигурна защита. Така на осмия месец взех решение да си слага трета доза - описа медикът. - Две неща ме движеха – вирусът още веднъж се развилня и единственото, което медицината може да направи, е имунизацията. Четири-пет пъти понижава рискът от разболяване, попадане в болница и гибел при съществуване на имунизация ".

Никъде по света не се предлага проучване на антителата авансово.

Ендокринологът увери, че автоимунните болести не са противопоказание. Но означи и, че има болести, при които не е доста ясно какво ще направи имунизацията – да вземем за пример хематологично, при което се развъждат погрешно бели кръвни кафези. Ваксината може краткотрайно да даде подтик на това. Иначе обаче коронавирус може да докара до гибел при тези пациенти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР