За опасна пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в

...
За опасна пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в
Коментари Харесай

Внимание! Опасна пешеходна пътека в Казичене


За рискова пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в София предизвестяват от Камарата на автомобилните превозвачи. В отворено писмо на организацията до служебния министър председател и до Министерството на районното развиване и благоустройството се упорства на мястото на пешеходната пътека да се построи подлез или надлез.

Превозвачите упорстват пътеката да бъде отстранена, тъй като е рискова, среща се на скоростен път и към този момент има няколко произшествия със починали пешеходци. Последната е от 16 ноември, когато мъж почина на място, блъснат от тежкотоварен камион, припомня Българска телеграфна агенция.

Станахме очевидци на следващия смъртен случай на пътя, още веднъж поради безхаберието на облечените във власт, пишат от Камарата на автомобилните превозвачи. Това най-вероятно е единствената пешеходна пътека на трилентов интернационален път, прибавят превозвачите и показват, че на никое място в Европа няма пешеходна пътека, която да пресича интернационален път. Според тях това единствено по себе си е неприемливо и доста постоянно ограничаването на скоростта от 50 км/час не се съблюдава. 

" Тази пешеходна пътека е палач. И това ще продължи да е по този начин, до момента в който някой не прояви капчица воля да направи на нейно място подлез или надлез ", се показва в писмото, адресирано до служебния министър председател Гълъб Донев, служебния районен министър Иван Шишков и Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Тези, които са виновни за това, не следва и не би трябвало да си измиват ръцете с водачите на тежкотоварни коли, и то за следващ път, считат от Камарата и изброяват няколко от случаите със починали пешеходци на това място: камион удря и убива пешеходец на пешеходната пътека през ноември 2022 година; през септември 2017 година още веднъж камион убива пешеходец; през август 2014 автомобил прегазва преминаващ през пешеходната пътека човек.

За през вчерашния ден на интернет страницата на регион " Панчарево " бе обявен протест на жителите на Казичене, които упорстват на мястото на пешеходната пътека да се построи пешеходен подлез. От двете страни на Околовръстното шосе в този регион са квартал " Видните " и село Казичене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР