За опасна пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в

...
За опасна пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в
Коментари Харесай

Камарата на автомобилните превозвачи предупреди за пешеходна пътека убиец в Казичене

За рискова пешеходна пътека на Околовръстния път край Казичене в София предизвестяват от Камарата на автомобилните превозвачи. В отворено писмо на организацията до служебния министър председател и до Министерството на районното развиване и благоустройството се упорства на мястото на пешеходната пътека да се построи подлез или надлез.

Превозвачите упорстват пътеката да бъде отстранена, тъй като е рискова, среща се на скоростен път и към този момент има няколко произшествия със починали пешеходци. Последната е от 16 ноември, когато мъж почина на място, блъснат от тежкотоварен камион.

Станахме очевидци на следващия смъртен случай на пътя, още веднъж поради безхаберието на облечените във власт , пишат от Камарата на автомобилните превозвачи, представени от Българска телеграфна агенция. Това най-вероятно е единствената пешеходна пътека на трилентов интернационален път, прибавят превозвачите и показват, че на никое място в Европа няма пешеходна пътека, която да пресича интернационален път . Според тях това единствено по себе си е неприемливо и доста постоянно ограничаването на скоростта от 50 км/час не се съблюдава.

" Тази пешеходна пътека е палач. И това ще продължи да е по този начин, до момента в който някой не прояви капчица воля да направи на нейно място подлез или надлез ", се показва в писмото, адресирано до служебния министър председател Гълъб Донев, служебния районен министър Иван Шишков и Агенция " Пътна инфраструктура ".

Тези, които са виновни за това, не следва и не би трябвало да си измиват ръцете с водачите на тежкотоварни коли, и то за следващ път, считат от Камарата и изброяват няколко от случаите със починали пешеходци на това място: камион удря и убива пешеходец на пешеходната пътека през ноември 2022 година; през септември 2017 година още веднъж камион убива пешеходец; през август 2014 автомобил прегазва преминаващ през пешеходната пътека човек.

За през вчерашния ден на интернет страницата на регион " Панчарево " бе разгласен митинг на жителите на Казичене, които упорстват на мястото на пешеходната пътека да се построи пешеходен подлез . От двете страни на Околовръстното шосе в този регион са квартал " Видните " и село Казичене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР