За опасен път сигнализират живеещи в Балчик. Отсечката свързва международния

...
За опасен път сигнализират живеещи в Балчик. Отсечката свързва международния
Коментари Харесай

Опасна отсечка - пътят до Двореца в Балчик никога не е ремонтиран

За рисков път алармират живеещи в Балчик. Отсечката свързва интернационалния път Варна- Дуранкулак с панорамния път сред Балчик и Албена. Трасето е доста натоварено, защото се употребява и от туристи, които желаят да посетят Двореца в Балчик. Въпреки че от години е в неприятно положение, пътят в никакъв случай не е ремонтиран.

Снежана Спасова живее в къща на метри от пътя. Казва, че правата е рискова, защото има доста завои, наклонът е огромен, а дупките са дълбоки. Често туристите не подозират за неприятното положение на пътната настилка и карат бързо, тъй като липсват знаци и маркировка. Инцидентите там са чести.

" Състоянието тук-там е много съществено. Като цяло може да се пътува към момента, само че има доста дупки. Минават доста коли и карат извънредно, тъй като е без надзор. Поне знаци да има, осветяване, където е допустимо ", съобщи Снежана Спасова.

Опасният път е с дължина към 4 километра. Изграден е при започване на 80-те години и от този момент не е ремонтиран.

" Извършвали сме единствено местни поправки. Изработили сме преди години план за рехабилитация на пътя с концепцията да търсим външно финансиране, само че на този стадий не сме съумели да намерим такава опция ", добави Димитрин Димитров, заместник-кмет по " Устройство на територията " към Община Балчик.

Цялостен ремонт на пътя обаче ще има. В края на предходната година страната е отпуснала 1 милион и 700 хиляди лв.. Ремонтните действия би трябвало да приключат до началото на летния туристически сезон.

Репортер: Петя Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР