За около година България има нужда от експертно правителство, което

...
За около година България има нужда от експертно правителство, което
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябва ни технократски кабинет без политически лидери

" За към година България има потребност от експертно държавно управление, което да реши най-важните въпроси ". Мнението е на депутата от Демократична България Мартин Димитров, изразено пред БНР. Според него в подобен кабинет нямат място политически водачи.

" Затова предлагането на Демократична България е да се стартира с една декларация за цели и да се види кой ще застане зад нея. Това може да бъде основата за основаване на болшинство, което да поддържа един подобен кабинет със период на деяние към една година ", добави той.

Димитров акцентира, че декларацията ще е ориентирана към обединенията от четворната коалиция, която ръководи до момента:

" ГЕРБ не са създали нужните промени и не са се трансформирали, тъй че да могат вземат участие в осъществяването на тези цели ".

Той изброи цели, които биха влезнали в тази декларация - влизане в еврозоната, Шенгенското пространство, ограничения против инфлацията и ограничения за стабилизиране на стопанската система, тъй като се задава криза.

Според депутата от Демократична България президентът би трябвало да организира съвещания с парламентарните обединения, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Няма по какъв начин този парламент да одобри нужните закони, свързани със средствата от Плана за възобновяване. Част от тях не са направени, камо ли да бъдат признати на две четения ", безапелационен беше ръководителят на парламентарната комисия по стопански политики и нововъведения.

По думите му изявлението на президента, че ще даде време на 47 Народно събрание да одобри тези закони, демонстрира, че той е разбирал, че " би трябвало да се направи вероятното този парламент да работи по-дълго, което минава през реализацията на третия изследователски мандат.

ТЕМА преди 3 часа 1866 преди 4 часа 2419 преди 5 часа 3102
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР