За около час в дежурната част на областната дирекция в

...
За около час в дежурната част на областната дирекция в
Коментари Харесай

Измамници удариха Шумен: 10 опита за час

За към час в дежурната част на регионалната дирекция в Шумен са получени над 10 позвънявания от жители, които съобщили посредством телефон 112 за мъж, който се представял за служител на реда и желал да подготвят наличните си спестявания. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен.

Във всички позвънявания се показал като контрольор Стефанов. Съобщил, че се организира акция за залавяне на крадци и измамници и помолил хората да спомагат на полицията за залавянето им. Оставил фиктивен телефон за връзка 99112. Обажданията прекосявали по еднакъв метод.

В някой от случаите след позвъняване на мнимия служител на реда следвало второ позвъняване от различен лъжец, по време на което им желаят избрана сума пари и след отвод следват закани за физическо принуждение. Веднага по-късно следва ново позвъняване от Стефанов като моли хората да спомагат да ги заловят. За задачата трябвало да хвърлят през тераса пари и полезности или да ги оставят покрай домовете си, с цел да можела полицията да ги хване на място. На хората обяснявали, че незабавно след парите това ще им бъдат възобновени.

МОЛИМ хората да не се доверяват на непознати по телефона. Да не дават информация за това с какви парични средства разполагат и на какъв адрес живеят.

Ако получат сходно позвъняване да затворят незабавно телефона, откакто прекъсне диалога и чуят сигнал „ свободно “ да се свържат с околните си или да подадат сигнал в полицията посредством телефон 112.
До момента всички, които са подали сигнал в полицията са разбрали, че позвъняванията към тях са част от излъган сюжет и не са се доверили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР