За около 6 км опашка на ГКПП Кулата сигнализираха читатели

...
За около 6 км опашка на ГКПП Кулата сигнализираха читатели
Коментари Харесай

Сдружение на малките и средни превозвачи: 400-500 кг отклонение имат граничните кантари

За към 6 км опашка на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата алармираха читатели на news.bg.

" Закъснявам със периоди на доставки. Шофьорите са затормозени. Няма тоалетни, няма условия ", съобщи Даниела Дойкова от Управителния съвет на Сдружение на дребни и междинни превозвачи.

Подобно е ситуацията и на границата ни с Румъния на Дуран Кулак и на Видин, посочи тя.

От Сдружението са подавали сигнал с искане на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " да бъде обезпечен зелен кулоар за празните камиони и те да не бъдат мерени, тъй като не носят товар. Това ще облекчи режима на камионите. То се вижда, когато водачът подаде документи от разтоварен адрес, сподели Дойкова-Якова.

" Върви се към разрушение на дребния и междинния бизнес. Институциите не обръщат внимание към нашите претенции. Последната година и половина писахме голям брой сигнали за кантарите на " Кулата ". Оказа се, че те не се управляват от нито една институция. Има софтуерен проблем, който дава отклоняване от 400-500 кг на камион . От 2019 година са инсталирани тези кантари и по този начин мерят ", сподели Якова.

Тя подсети, че в горещите дни температурата се повишава до 52 градуса в кабината на камиона, опашките и неналичието на обикновени битови условия за водачите са предпоставки за произшествия.

" Подавани са тъжби и сигнали за обстановката, институциите не желаят да чуят превозвачите и да намерят решение на казуса. Подаваме и предложение за по този начин наречения " зелен кулоар " за пропускане на празните камиони. И отново няма отговор , повтори Дойкова-Якова.

Междувременно през днешния ден - на мястото на Светлан Кичиков е назначен досегашният шеф на граничарите в Елхово - Деян Моллов.

Според данни на " Гранична полиция " към 6 часа тази заран трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на излаз за товарни коли.

Всички влизащи в Гърция би трябвало да имат авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код поради ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР