За оказване на експертна помощ и подпомагане на разследването на

...
За оказване на експертна помощ и подпомагане на разследването на
Коментари Харесай

Мнозина Богати Български Мафиоти Треперят! Вижте Само Какво Са Им Скроили Данъчните И Гдбоп!

За оказване на експертна помощ и подкрепяне на следствието на проведената престъпност, обвързвана с данъчни закононарушения, през 2016 година въз основа на Споразумение сред Групово дело БОП и Национална агенция за приходите, приходната организация е направила разбор и систематизиране на 334 задължени лица, участници в измами. Става въпрос за жители и компании, които проведено са правили опити да ощетят хазната. Освен това са разказани 82 схеми на данъчни измами и 617 данъчни профили на задължени лица.

От Национална агенция за приходите са изготвили 495 информации за лица, осъществени са 115 срещи с оперативни служащи от ГДБОП и други проверяващи органи. Това е записано в отчет на МФ за използването на тактиката за справяне със сенчестата стопанска система. За по-ефективна битка с контрабандата работи Междуведомствен координационен център (МКЦ). Целта на центъра е да се ускори съдействието сред Национална агенция за приходите, Агенция " Митници ", Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ИА „ Автомобилна администрация ".

Ведомствата вземат участие в МКЦ със свои представители, работещи в изискванията на непрестанно 24-часово дежурство. В рамките на активността на центъра през 2016 година е осъществено изследване и разбор на данъчна информация по досъдебни производства и други преписки за 42 случая, направени са описания на механизмите на данъчните измами, в които са въвлечени 587 жители и компании и са подхванати инспекции и проверки по отношение на 369 сдружения, заявили импорт от Европейски Съюз. През 2016 година са оценени общо 54 430 лица от позиция на съществуване или липса на индикации за присъединяване в схеми на данъчни и/или осигурителни измами или отклоняване от нормална комерсиална процедура, написа Блиц.

Специализираното звено в Специализираната прокуратура е следило 97 производства, от които 26 формирани през 2016 година Приблизителната стойност на откритите вреди е 130 млн. лева В резултат на подхванатите ограничения против сивата стопанска система данъчните доходи в бюджета за 2016 година са 18,7 милиарда лева, което е с 1,557 милиарда лева (9,1%) повече от миналата година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР