За Общинския съвет са необходими хора не само с идеи,

...
За Общинския съвет са необходими хора не само с идеи,
Коментари Харесай

Развитието е знания, цели и решения с конкретни срокове


За Общинския съвет са нужни хора освен с хрумвания, а и с точни работещи решения

Мария Ташева е родена в Несебър и е горда, че всички достижения в съзнателния й живот са свързани с реализация в родния град. Ученолюбива и предприемчива, тя се образова през целия си живот и има магистърски степени по стопанска система, хотелски мениджмът и интериорен дизайн. Започва личен бизнес още на 17 години. Тя е самоуверен бизнесмен, който следи трендовете и поема рисковете от търсенето на нова посока. В момента развива личен бизнес в областта на обезпечаване и финанси, което й дава непосреден взор към потребностите и страховете на хората. Помага им да вземат точни решения за обмисляне на дълготрайни вложения по отношение на техните фамилии и имущество.

Мария Ташева е претендент за общински консултант в листата на Съюз на свободните демократ 44, с персонална преференция 114

- Г-жо Ташева, ще Ви попитам напряко – за какво се кандидатирате за общински консултант?

- Когато ми предложиха, първичната ми реакция беше изненада – аз нямам общински ползи и не укривам, че не одобрявам търгашеството и неналичието на морал в политиката. Тогава си спомних какво ми сподели татко ми още след довеждане докрай на гимназия – да си интелигентна значи да взимаш решения, които те вършат самостоятелна и те движат напред. В днешната бързо изменяща се среда на нетрайни политически съюзи и стопански игри, Общината е единствения късмет за отбрана на „ дребния “ човек. След първата обща среща и запознаването ми с хората от листата, разбрах, че мога да съм потребна и ето ме – претендент за общински консултант.

-В тази акция лайтмотивът, стартиран от всички претенденти за кметове и общински съветници е „ смяна “. Какво да се промени?

Основната смяна, съгласно мен, би трябвало да е методът, по който работи Общинския съвет и по тази причина са нужни нови хора с друго мислене. Видяхме по какъв начин се работи до в този момент – с спорове, противоборство и персонални ползи. Очаквано е, че след тези избори съставът на Общинския съвет ще е хетерогенен. За да проработи в интерес на общината и хората, новоизбраните общински съветници би трябвало да работят дружно по общи ясно дефинирани цели с посочен период на осъществяване. Ако продължим да сме разграничени на групи, по какъвто и да е симптом, ще сме като машина разглобена на съставните си елементи – няма да работи!

-Имате ли Ваши предпочитани цели?

- Да. Необходимо е да се измести фокуса от инфраструктурата към общността. Не споделям да се откажем от инфраструктурните планове, а да намерим салдото. Хората не би трябвало да се усещат сами и без поддръжка от Общината, т.е. би трябвало да се усъвършенства и улесни контакта сред жители и общинска администрация.

-Водачът на листата на ССД, Георги Манолов, е и претендент за общински кмет. Вие споменахте, че го познавате през целия си живот, още от ученическите години. Какво може би няма да видят хората по време на акцията?

- Като негов дълготраен другар го познавам и в персонален проект. Във водовъртежа на акцията може би нама да се види неговата грижовност и отдаденост към фамилията, околните и приятелите, само че сигурно ще се види неговата готовност за поста Кмет на Община Несебър. Той има не просто познания в административното ръководство, а и опит в огромни локални и интернационалните планове. Освен това е минал инспекцията „ присъединяване във властта “ и виждаме, че е запазил ценностната си система на честен и виновен човек. Всички ние гласоподавателите сме работодадели на общинските съветници и на кметовете и би трябвало да подхождаме към избора си като такива. Не назначавате за готвач някой механик, нали?! Аз съм човек със личен бизнес и предпочитам хора за работа съгласно компетенциите и опита им.

Подкрепям моят избор на Георги Манолов за кмет с критериите на шеф.


 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР