За обикновените хора е странно и плашещо да планират собственото

...
За обикновените хора е странно и плашещо да планират собственото
Коментари Харесай

Какво ще се случи след смъртта на английската кралица

За елементарните хора е необичайно и плашещо да възнамеряват личното си заравяне, само че за особите със синя кръв това е част от дълга им към нацията. Английските монарси не са изключение от правилото.

От Бъкингамския замък към този момент имат прецизна организация за събитията, които ще се случат в дните след кончината на кралицата, написа Дарик.

Това са 10-те планувани събития, които протоколът изисква да се случат след гибелта на кралицата:

1. Личният секретар на кралицата - сър Кристофър Гейд, ще разбере първи тъжната новина. Той ще се свърже с министър-председателя с кодовите думи "Лондон бридж падна ".

2. Новината ще бъде оповестена по малкия екран, ще бъде пуснат националният химн. Всички комедийни стратегии ще бъдат анулирани.

3. Тялото ще бъде сложено в тронната зала на Бъкингамския замък и ще бъде охранявано от четирима гвардейци.

4. Из цялата страна ще звънят камбаните на църквите и знамената ще бъдат смъкнати на половина.

5. Новият крал Чарлз ще се обърне към нацията още в деня на гибелта на някогашния монарх. Ще стартира подготовката по коронясването му, а разнообразни ритуали и дипломатически жестове ще бъдат осъществени в идващите девет дни. Камила ще стане кралица.

6. Управници и монарси от целия свят ще дойдат на погребението. Уестминстър ще бъде затворено и главно почистено. Ще има огромен боен церемониал, тръгващ от Бъкингамския замък. Ковчегът ще бъде подложен в Уестминстър Хол за четири дни.

7. Погребението ще бъде девет дни след гибелта. Ще бъде формален неработен ден за страната. В 9 ч. ще удари Биг Бен. В цяла Англия ще има минута безмълвие.

8. Архиепископът на Кентърбъри ще се обърне към нацията от Уестминстърското абатство. Страната ще бъде в печал най-малко три дни.

9. Ако кралицата почине в чужбина, кралският аероплан ще бъде изпратен, с цел да прибере тялото ѝ.

Ако почине в Сандригам, Норфолк, тялото ѝ ще бъде пренесено в Лондон в кола след един или два дни, а в случай че почине в Шотландия, тялото ѝ ще остане в Единбург и по-късно пренесено с трен.

10. Коронацията на крал Чарлз също ще бъде неработен ден, а думите на националния химн ще бъдат изменени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР