За Обединените нации Косово не е държава, заявил генералният секретар

...
За Обединените нации Косово не е държава, заявил генералният секретар
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: За ООН Косово не е държава

За Обединените народи Косово не е страна, декларирал генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в диалог с премиера на Сърбия Ана Бърнабич в Ню Йорк и добавил, че Организация на обединените нации ще поддържа контракт сред Белград и Прищина по отношение на Косово и Метохия, събщи Танюг.

От държавното управление на Сърбия бе обявено, че Гутериш е подчертал, че задачата ЮНМИК остава в Косово. Сръбският министър председател Ана Бърнабич, която нощес преди обръщението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации се срещна с Гутериш, е декларирала, че Сърбия е отдадена на визията и задачите на Организация на обединените нации.

Смятаме, че Организация на обединените нации би трябвало да има по-активна роля в интернационалните връзки. В интерес на Сърбия е ЮНМИК да остане в Косово в неизменен състав и без смяна на мандата, зявила Бърнабич в диалога с Гутериш, на който участвал и първият вицепремиер в сръбското държавно управление и министър на външните работи Ивица Дачич. Министър Дачич поканил Гутериш да посети Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР