За няколко месеца са изтеглени милиарди заеми, които ще трябва

...
За няколко месеца са изтеглени милиарди заеми, които ще трябва
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Формулировка правителство на малцинството не съществува

За няколко месеца са изтеглени милиарди заеми, които ще би трябвало да връщат нашите деца, добави социалистът
Пред България има два разновидността за излизане от рецесията: избори или държавно управление на националното избавление, което ще поддържат съвсем всички партии.

Българските жители гласоподаваха в задатък доверие на кабинета на Петков, само че през последните 6 месеца това ръководство наподобява импровизирано. Изтеглени са милиарди заеми, а ограниченията против рецесията са или закъснели, или отсрочени. Това съобщи пред БГНЕС Кирил Добрев, някогашен зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия и депутат в няколко Народното събрание, политически анализатор.

Той означи, че отдръпването на „ ИТН “ от ръководещата коалиция не е изненада. „ Неведнъж съм казвал, че тази коалиция ще се разпадне сега, в който свършат парите. И в изявлението на господин Трифонов от през вчерашния ден ставаше дума за пари. Другият огромен препъникамък е районен съд Македония. Тези две тематики доведоха до разпад на ръководеща коалиция “, уточни Добрев.

Според него оттук насетне има два сюжета. Първата опция е да се сформира държавно управление в този парламент, какъвто сигнал дават по-голямата част от политическите сили. То ще бъде облечено под формата на държавно управление на националното избавление или нещо сходно.

„ Няма такава дефиниция държавно управление на малцинството. Отива се към държавно управление на националното избавление, в което ще вземат участие всички “, сподели Добрев.

Той предвижда, че избори ще има тогава, когато първата политическа мощ, тази, която е сигурна, че ще завоюва тези избори, просто ще е излязла от изолацията. “Периодът на ръководство на подобен кабинет ще свърши тогава, когато първата политическа мощ, която ще завоюва изборите, ще е излязла от изолацията и тогава ще бъдат провокирани предварителни избори “, акцентира Кирил Добрев.

Втората опция е да се отиде на избори. „ Ако партиите на се схванат, отиваме на предварителни избори незабавно, като най-ранната дата е 11 септември “, уточни той. Тук водеща ще е ролята на президента Румен Радев, който ще би трябвало да назначи служебно държавно управление: „ Той прави тъкмо това, което би трябвало да прави един държавен глава – да бъде на страната на българските жители “.

В същото време политическата рецесия се разгаря на фона на висока инфлация, енергийна и евентуално продоволствена рецесия, което извънредно доста безпокои българските жители.

„ За няколко месеца са изтеглени милиарди заеми, които ще би трябвало да връщат нашите деца. Всички ограничения във връзка с рецесията или се отсрочват, или са закъснели. Това докара до доста банкрути “, съобщи Добрев.

В тази обстановка българските жители се надяваха, че министър председателят Кирил Петков и неговото държавно управление ще донесат непоклатимост, те му гласоподаваха огромно доверие, което в този момент не се оправдава.

„ Гражданите му гласоподаваха доверие в задатък преди шест месеца. Познавам и доста мои близки, които си дадоха гласовете за тях с вярата, че един млади момчета могат да оправят България “, съобщи Добрев и продължи:

„ За страдание, през тези шест месеца това ръководство изглеждаше на много моменти некадърно и импровизирано. Поведението от последните дни на Петков е даже малко притеснително. Няма по какъв начин да вадите на показ интимни диалози, които са водили довчерашни сътрудници. Това смъква равнището на политиката и никой не желае да се занимава с нея “, съобщи пред БГНЕС Кирил Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР