За няколко години от преяждане се сдобих с разширен стомах,

...
За няколко години от преяждане се сдобих с разширен стомах,
Коментари Харесай

Може ли да се свие разширен стомах?

За няколко години от преяждане се снабдих с уголемен корем, може ли да го приведа назад в естественото му положение, пита от Дупница 47-годишен четец на непрекъснатата съботна графа " Сила за живот ".
“24 часа ” дава мнението на известни експерти.

Ще откликнем и на вашите въпроси, свързани с храненето и здравословния живот.

Може да ги задавате

на телефон 02 942 25 62

и посредством имейл

[email protected]

Препоръките, препоръките и позициите на експертите, които четете, се дават единствено за просветителни цели. И не би трябвало да се употребяват за здравна помощ, диагностика или лекуване - за това всеки би трябвало да се съветва с персоналния си доктор или доктор със компетентност.

Д-р Татяна Мороховец дава отговор на въпроса за възм ожностите да се свие уголемен корем: Най-честата причина за наднормено тегло е уголемен корем след непрекъснати преяждания -когато стомахът се разтегне и по обясними аргументи е мъчно човек да се храни с дребни или умерени порции. Хората с този проблем споделят, че не се засищат елементарно и изяждат все по-големи количества едновременно. Структурата на стомаха е неповторима и разрешава това да се случи, само че с цената на доста проблеми. Хората с уголемен корем са преследвани от непрекъснато възприятие на апетит, което се отразява освен на визията им, а води до неприятно самочувствие и компрометира качеството им на живот.

Радикално

понижаване

на стомаха

може да стане

единствено по

хирургичен път

За задачата се употребяват разнообразни оперативни методики - посредством частична стомашна резекция (отстранаване), байпас техники (стомахът се резервира цялостен, само че част от него се “изключва ” от храносмилането), слагане на медицински балон, който заема нужния за съответния случай размер от стомаха и по този начин изкуствено понижава размера му.

Но в границите на няколко месечни старания би могло да се реализира прочут триумф и с консервативни подходи в домашни условия.

Когато се приказва за уголемен корем, идва разумният въпрос за размера на естествения. Има самостоятелни особености, само че ориентировъчно може да се одобри, че при възрастен човек

обикновено

стомахът е

с размера

на 2 допрени

юмрука

Нормално побира 500-600 до 1000 мл едновременно - какъв брой тъкмо, зависи от гените, възрастта, пола, телесната структура.

Изглежда необикновено, само че стомахът може да се разшири до 4 пъти. Обаче достигането на лимита не е нито здравословно, нито безвредно. Това изяснява рекомендацията да не преяждаме. Практически метод да преценим по кое време да спрем е да ставаме от масата с леко възприятие на апетит.

Опитите да свием стомаха в домашни условия изискват дълготрайно време и непримиримост в спазването на разпоредбите за здравословно хранене, които и здравият разсъдък на всеки човек нашепва.

Да се храним

постоянно - 4-5 пъти

на ден, с порции

към 250 грама

Много е значимо да не оставаме гладни за дълго време, защото точно това води след това до преяждане. Предпочитание отдайте на течно-кашави храни. Усещането за насищане идва всекидневно след 20-30-40 минути от началото на храненено. Затова доста е значимо да се храним постепенно, дъвчейки настойчиво всяка храна, без да отклоняваме вниманието си с гледане на телевизия, телефонни диалози, четене. Като метод да забавите храненето и по този начин да не приемате огромни количества заменете супената лъжица с чаена - доста сполучлив трик.

Изключете газираните питиета, захарта и всички сладки храни.

Направете всичко допустимо да укротите апетита си. Може би си имате своя рецепта по какъв начин, само че в случай че нямате концепция, давам хрумвания, които потвърдено работят.

1 с.л. водорасли

ламинария

преди хранене -

набъбват

в стомаха и

понижават

размера му и

апетита

Подобно свойство, само че с по-малък резултат, има и лененото семе. Приема се по 1 чаена лъжичка преди закуската.

Черният чай потвърдено утолява възприятието на апетит - приема се без захар, само че с лимон. Друг вид е чай от джинджифил - нарязано парче от корена се залива с вода, като кипне, се прибавят на върха на лъжичката мед и лимонен сок.

Пийте задоволително вода, в това число преди хранене. Важно е да не приемате вода и течности по време на ястие, те раздуват размера на стомаха.

Водата се пие

30 минути преди

или 50-60

след хранене

Ако мъчно се справяте с ограничаващия модел на хранене, за “десерт ” си позволете 2 дребни късчета черен шоколад (с най-малко 70 % какао!) - той засища, без да усилва стомашния размер.

Стресът, паниките и от време на време дори безделието стават причина за следващо похапване. Това е феноменът на прочувственото преяждане. Всеки от време на време става негова жертва, само че при сложена цел в друга посока човек може да управлява тези саботиращи импулси.

Не на последно място може да се предложи

дихателна

гимнастика

за подсилване

на коремната

стена и

мускулатурата

на стомаха

Застанете прави, направете надълбоко поемане, следва издишване и стягане на коремната мускулатура оптимално към гръбнака. Задръжте по този начин напрегната мускулатура 5-6 секунди и се върнете към обикновено дишане. Повтаряйте упражнението 6-10 пъти на цикъл. Ако го вършиме постоянно, и резултатът ще е по-добър.

Пожелавам ви от сърце триумф! /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР