За няколко дни COVID-19 отнесе легендарния бос на пиратски дискове

...
За няколко дни COVID-19 отнесе легендарния бос на пиратски дискове
Коментари Харесай

COVID-19 уби Иван Унисона, който бе иконата на 90-те

За няколко дни COVID-19 отнесе именития необут на пиратски дискове от началото на 90-те години на предишния век – Иван Иванов, прочут като Унисона.

Той издъхва на 23 януари в съня си. Дни преди този момент, Иван споделил пред другари, че се усеща мощно изнемощял, само че търси ограничения да овладее ситуацията. Не бил имунизиран и не вярвал в ковид. Заразил се именни с COVID-19 и дни по-късно починал в дома си. А единствено ден по-рано твърдял, че е преборил „ грипчето”.

Съдбата среща Иван Иванов с Емо Макарона и Марко Михайлов при започване на 80-те години на предишния век, когато тримата се изявяват като диджеи в русенска дискотека, ръководена по линия на ДКМС и следват в Техническия университет. Млади и амбициозни, те бързо схващат „ от къде изгрява слънцето” и стартират да издават дискове в милионни тиражи. Не след дълго се прочуват като музикални пирати, от които целия свят пропищява, само че е реалност, че компанията им е измежду най-оборотните в страната.

За страдание, комерсиалният усет коства живота на Емил Димитров, който през януари 2001 година е разстрелян на излизане от столичен фитнес център. Марко Михайлов е открит мъртъв в дома си от един от телохранителите си, а за края на дните му битуват няколко версии -самоубийство, невнимателна игра с оръжие и ликвидиране, маскирано като злополучен случай.

Последният от тази компания – Иван Унисона, е приключил ВНВУ „ Васил Левски” във Велико Търново и Техническия университет „ Ангел Кънчев” в Русе. Има пребогата биография, за която авантюристичен настроените нашенци могат единствено да завиждат – щури празненства, завършения с фолкпевици, незабравими купони и тонове изпито уиски. Голямата му уязвимост била Камелия, за която се изръсил с няколко хилядарки. Приживе именития музикален необут разказваше с ненаситност за връзките им от началото на века, когато Камелия е на върха на славата си, напомня HotArena.net.

До последно той развивал сполучлив туристически бизнес във Велико Търново и района, а в свободното си време разказва прекарванията си в книга, която по този начин и не видя бял свят.

Унисона става няколко пъти несполучлив обект за елиминация. Казва, че три пъти вършат опит да го гръмнат. След разстрела на съдружниците му, той отива да живее в наследствена къща в обичаното му село Пушево, на 12 километра от Велико Търново. Идеята му е да се занимава със селски туризъм и да има задоволително време да напише книгата на живота си, в която да опише за „ мръсните номера на комунистите и ДС”. Малко откакто отива там е атакуван от непознати, които съумява да изгони със серия от професионални ритници. След време едвам оцелява от водка, която по думите му била „ редена” особено за него. Изповръщал си червата, три дни не станал от леглото и не знаел къде се намира.

Прибрал се във Велико Търново с вярата, че враговете му ще мирясат. Установил обаче, че апартаментът е с „ бръмбари”. Отворила му се доста работа, само че той съумял да разкачи съвсем всичко. Преди 2 години пък намерил в мазето си самоделна бомба. Преди това друга такава била сложена под прозореца на жилището му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР