За няколко дни Българската агенция по храните спря обработката на

...
За няколко дни Българската агенция по храните спря обработката на
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ: Представители на Евролаб ни възпрепятстваха да работим на Капитан Андреево

За няколко дни Българската организация по храните спря обработката на камиони на "Капитан Андреево ", защото по думите им представители на частната компания "Евролаб 2011 " са ги попречили. Дейността на организацията по границата е възобновена към 4 часа тази заран.

Темата пред Българска национална телевизия разяснява ръководителят на БАБХ проф. Христо Даскалов:

"От вторник до през вчерашния ден рано сутринта имахме проблеми с това, че Евролаб изчакваше предаването на властта от предходното държавно управление на служебното и сложи както нас, по този начин и тях в една безусловно нелепа обстановка, като спря обработването ", сподели той.

Проф. Даскалов акцентира, че от организацията са създали всичко допустимо с цел да изпълнят решението на Върховния административен съд, съгласно което "Евролаб 2011 " има право да оперира на границата. Същевременно обаче БАБХ са тези, които би трябвало да правят действителните инспекции на камионите.

"От съда ни направиха забележка, че не сме регулирали с никакъв нормативен акт по какъв начин тази товаро-разтоварителна активност да се прави и аз пуснах заповед, която беше доста точно написана, с цел да не накърни решението на съда. Тя обаче не беше почетена от "Евролаб ". Там имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката, където ние би трябвало да правим товаро-разтоварителната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите служащи да стигнат до работните си места ".

"Евролаб 2011 " е една от 20-те компании оператори на товари - това значи, че те подписват контракти с компании, които внасят храни, получават данните за тези товари, вкарват ги в първата част на така наречен "трейс " система и валидират данните. Отговорна за формалния надзор върху стоките обаче е БАБХ, изясни проф. Даскалов.

"В европейски мащаб частни компании не се занимават с товаро-разтоварителната активност ", акцентира още той.

Проф. Даскалов също през днешния ден ще отиде до "Капитан Андреево ", където се чака да дойде и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, с цел да ревизира по какъв начин вървят дейностите.

Директорът на БАБХ разяснява и хакерската офанзива против уеб страницата на организацията. Очаква се до няколко часа атакуваната система да бъде възобновена.

"И аз бях сюрпризиран, когато ми се обадиха, че нашата уеб страница не работи, интернетът не работи. Веднага информирахме ДАНС. Все още нямаме разбор на това какво се е случило. Изключена е системата, в която се вкарват данните за цялото отглеждане на животни в страната. Много държавни институции употребяват информация оттова, само че имаме увещание, че в околните часове ще бъде възобновена ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР